Как се приготвя елда за бебе?

Как се приготвя елда за бебе?
Снимка: gotvach.bg

Елдата се приготвя много лесно, но е хубаво да се спазват някои правила, които ще гарантират правилното ѝ приготвяне. Ако бебето ви е на диета, която ограничава алергизиращите храни, то елдата е една много добра алтернатива.

Измийте много добре елдата в продължение на няколко минути. След това я отцедете и подсушете. Добре подсушената елда се запича за около 3 минути в сух тиган, като бъркате непрекъснато. Много е важно да не прегаряте елдата, защото няма да бъде годна за консумация.

Щом запечената елда изстине кипнете вода в съотношение 3:1 и сипете елдата вътре. Захлупете плътно и не отваряйте до края на варенето. Едлата ври на по-силен котлон около 5 минути, след което котлонът се намалява и се вари още 5-7 минути.

Намалете до минимум и след 2-3 минути махнете от котлона. Оставете елдата да се задушава 10-15 минути, след което е готова. Може въобще да не запичате елдата, а да я сварите до готовност, след което да я смесите с подходящ за бебето продукт.

Сварената елда за бебета може да се смеси с малко масло и обезсолено сирене, след което се намачква добре. Сварената елда заедно със сварен морков и малко настъргана ябълка също е чудесен вариант за бебета.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати