Как се чисти хладилник?

Как се чисти хладилник?
Снимка: gotvach.bg

Почистването на хладилника е едно от най-досадните и в крайна сметка най-пренебрегвани домашни задължения. Колкото и да ви е неприятно, наистина трябва да чистите хладилника поне веднъж месечно.

Когато усетите неприятна миризма и видите издайническите петна от мухъл и плесен, това е сигурен знак, че сте закъснели.

Ако е минал твърде дълъг период от последното основно почистване на хладилника, то най-добре ще бъде да изключите хладилника от ел. мрежата и да го оставите да се размрази.

Внимателно извадете всичко от него, прегледайте продуктите и въобще не се колебайте да изхвърлите застоялите манджи, зеленчуци или наченати буркани и консерви. Извадете модулните елементи – рафтове, стъкла, чекмеджета и др. и ги изплакнете добре с хладка вода.

Докато правите чистката на продуктите и по-дребните части на хладилника, сложете в него голям леген с топла или хладка вода, за да ускорите разтопяването на леда. След това пригответе разтвор от равни части оцет или лимонов сок и хладка вода и забършете вътрешността му.

Използвайте домакинска хартия, за да отстраните и последните остатъци влага, върнете обратно модулните елементи и подредете продуктите. Ако въпреки всичко в хладилника е останала някаква неприятна миризма, може да сложите вътре чинийка с активни въглени, филии ръжен хляб или малка купичка със сода бикарбонат.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати