Как се правят коктейлни череши?

Как се правят коктейлни череши?
Снимка: gotvach.bg

Коктейлните череши се използват за декорация на коктейли или за украса на торти и сладкиши. Те са познати още като череши Мараскино и се приготвят сравнително сложно, защото трябва да се накиснат в специален разтвор, за да са леко прозрачни и в същото време да станат по-плътни. След това се накисват в захарен сироп и се оцветяват с хранителна боя. Все пак коктейлните череши може да се приготвят и в домашни условия, като това не много сложно.

Необходими са ви около 700 мл прозрачен ликьор, 400 г череши и захар на вкус. Най-добре е да заложите на ликьор Мараскино, който е най-подходящ за целта. Пригответе буркани и ги напълнете с измитите и почистени от костилки череши. Залейте ги с ликьора и добавете захар. Оставете бурканите на хладно място за период от половин до един месец.

След това ще имате домашни коктейлни череши, в които няма никакви изкуствени съставки и оцветители. Съхранявайте ги в хладилник за около 4 месеца. Това е един от най-лесните и бързи начини за получаване на домашни коктейлни череши. Цветът им няма да бъде като на тези от магазина, но вкусът е невероятен.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Моника
Моника
25.01.2016 18:52
определено ще пробвам
1
0