gotvach.bg»Съвети»Как се прави месо на пара?

Как се прави месо на пара?

Как се прави месо на пара?

Месото на пара се различава коренно от задушеното или пърженото месо. То не съдържа излишни мазнини и е вкусно и леко.

Този метод на готвене е най-подходящ за тези, които следят здравето си и се опитват да консумират възможно най-малко нездравословна пържена храна.

Месото на пара запазва всичките си полезни качества и е лесно смилаемо.

Ето и основните принципи за готвене на месо на пара.

На пара може да приготвите както пилешко, така и свинско и телешко месо. Разбира се и рибата е страхотен вариант.

Изберете филе или друго нетлъсто месо по ваш избор. Нарежете го на порции. Колкото по-фино нарязвате месото, толкова по-бързо ще се готви. Измийте го, подсушете го с домакинска кърпа. Подправете с черен пипер, сол и други подходящи подправки, разбъркайте и поставете в контейнера за пара.

Свинското месо се готви половин час, на пилешкото ще е необходимо 20 минути, а телешкото месо гответе на пара в продължение на 40 минути. Разбира се, това време зависи от размера на парчетата месо, които приготвяте.

Месото на пара може да се готви със зеленчуци, като в този случай зеленчуци, нарязани на филийки, се поставят на дъното на контейнера и върху тях вече се поставя месо.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати