gotvach.bg»Съвети»Как се замразяват ягоди?

Как се замразяват ягоди?

Как се замразяват ягоди?

За да замразите ягоди, трябва да спазвате някои прости правила. Винаги избирайте здрави и добре узрели ягоди, които обаче не са твърде презрели. След това ги измийте и почистете много добре. След това е хубаво да решите за какво ще използвате ягодите и да ги разпределите в пликове.

Ягодите, които ще са предназначени за директна консумация се подсушават много добре и се разпределят в полиетиленови пликове. Пликовете се обезвъздушават и се замразяват. Замразените ягоди се размразяват, като първо се слагат в хладилник, а след това и на стайна температура.

По желание, още преди да ги сложите в пликовете, можете да ги поръсите със захар. Ако замразените ягоди ще бъдат използвани за пълнеж на сладкиши, те задължително се замразяват без захар. При употреба те се размразяват частично и преди да се объркат в тестото, те се овалват в брашно или галета. Така няма да паднат на дъното на сладкиша.

Ягодите, които ще се използват за украса на торти и сладкиши се редят на поднос и се оставят във фризера докато замръзнат. След това се поставят в торбички и се прибират във фризера.

Както виждате, ягодите се замразяват много лесно, а срокът им на годност е 8-10 месеца. Така ще имате по всяко време на годината ягоди, които може да се използват както за директна консумация, така и за сладкиши, пълнежи и украси.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати