Как се маха лоша миризма от месо?

Как се маха лоша миризма от месо?

Когато месото престои няколко дни в хладилник, то може да придобие специфична миризма на развалено, но все още да е годно за консумация. Тогава има няколко неща, които можете да направите, така че да се избавите от лошата миризма и да сготвите чомлек от свинско месо.

Ако планирате да сготвите с вмирисаното месо ястие, което изисква предварителното му сваряване, може да го кипнете с 1-2 парченца активен въглен, които ще оберат неприятните аромати.

Друг вариант е да го мариновате в солена вода и много подправки, а в процеса на готвене да добавите и повече от обикновено лук и чесън, които също ще замаскират миризмата на гнило.

Можете да нарежете месото на хапки и да го кипнете за кратко в ракия. Когато алкохолът се изпари, продължете да го готвите по обичайния начин. С изненада ще откриете, че кипването с алкохол не само е отнело лошата миризма, но е и направила вашия винен кебап със свинско месо просто неустоим.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Georgi Velikov Popov
Georgi Velikov Popov
03.12.2017 12:46
В ЮАР негрите го киснат в оцет ,прообвах и миризма нямаше!
4
0
Роси Трифонова
лукът при готвене на месо с дъх обира неприятната миризма. Същото се постига и с ароматни подправки и предварително обилно осоляване. Месото трябва да престои осолено известно време и след това се изплаква с вода и се готви
1
0