gotvach.bg»Съвети»Какво е джолан?

Какво е джолан?

MarianaMariana
Джедай
257958933k
Какво е джолан?

За много български семейства свинското месо е чест и почетен гост на трапезата. Ястията със свинско месо са особено тачени през студените месеци, докато през лятото обикновено се избягват.

И въпреки че средностатистичестките домакините готвят често-често свински пържоли на фурна или свински котлети с гъбен сос, факт е, че в прасето има и други видове меса.

Много недооценени от кулинарите остават свинските джолани, които се определят като трето качество месо. Всъщност джоланите са краката на животното от коляното надола, заедно с прилежащото им месо.

В джоланите се съдържа голямо количество естествен желатин. Ето защо те придават чудесна плътност на класическата пача, която традиционно се прави от уши и крака.

След разваряване или продължително задушаване джоланите могат да се превърнат в истински кулинарен деликатес. Доказателство за това са рецептите за печен свински джолан с подправки на фурна, джолан по манастирски и особено телешки джолан в глинена тенджера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати