Как да не пръскат пилешките дробчета при пържене?
gotvach.bg»Съвети»Как да не пръскат пилешките дробчета при пържене?

Как да не пръскат пилешките дробчета при пържене?

Как да не пръскат пилешките дробчета при пържене?

Пилешките дробчета са едно доста любимо и предпочитано ястие. Приготвянето му е доста бързо, обаче в пържен вариант е истинско предизвикателство и именно поради тази причина доста домакинства избягват приготвянето на пържени дробчета.

Пръскане на мазнина из цялата кухня, пукане на дробчетата при пърженето е истински кошмар.

Ще ви предложим няколко варианта, за да избегнете пръскането на пържените дробчета. Но винаги преди това трябва да се уверите, че дробчетата не са с излишна вода по тях и да подсушени.

Вариант 1

Дробчетата измиваме и надупчваме с вилица - това се прави, за да премахнем водата, която се съдържа в тях. Оставяме ги за около час и подсушаваме с кухненска хартия.

Вариант 2

Върху тигана, в които се пържат дробчетата, може да поставим капак, предназначен за пържени ястия.

Панировката, която може да се използва, е в няколко варианта.

Подсушените дробчета може да се овалят в бяло брашно, царевично брашно, галета. Също така може да бъдат и панирани в яйце и брашно.

Надяваме се да сме ви били от полза и да ви накараме по-често да приготвяте това апетитно мезе, което е страхотен другар на вино и бира, а защо не и вечеря, поднесена с хубава прясна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати