Можем ли сами да си опушим пиле вкъщи?

Можем ли сами да си опушим пиле вкъщи?

Зад този въпрос се крият много отговори, които са повлияни основно от интерес, желание и действие! Ако приемем, че те са на лице при нас, значи отговорът е да!

Домашно опушване на пиле

Сред тези, които вече имат опит, е ясно за различните техники, течния пушек, уредите за опушване. Те, разбира се, са доста скъпи, заемат много място, трудно се транспортират и са нефункционални, защото обикновено имат една единствена функция. Но все пак на пазара има модели, които могат да се използват и като барбекю, което е плюс, ако решите да направите покупка на такъв уред, който да използвате в домашна обстановка.

Друг вариант, който би изисквал минимални разхищения, харчове и дори усилия, е опушването на пиле с хитринка. Необходими са ви голяма тенджера, стърготини/букови трици, еднократна тавичка или дебело алуминиево фолио (няколко слоя). Пилето трябва да се осоли във вода за най-малко 24 часа в хладилник, а максимално до 3-4 дена, като този процес трябва да се следи и контролира.

След като сте подготвили всичко, на дъното на тенджерата поставяте триците, върху тях еднократната тавичка и отцеденото пиле. Приготвя се на накладен огън, чиято температура се контролира през цялото време, и се следи дали е готово.

А дори да използвате електрически уред, пак бихте постигнали резултати! Защо не опитате?

А след като сте приготвили домашно пушено пиле, може да изберете някоя от нашите вкусни рецепти с пушено пиле, които ще очароват всички вкъщи.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати