Gotvach.bg»Съвети»За колко време стяга желатинът?

За колко време стяга желатинът?

MarianeMariane
Джедай
2549564k
За колко време стяга желатинът?

Желатинът е вид лепило от животински произход. Той е широко използван в кулинарията за желиране, както и във фармацевтиката, където от него се правят разтворимите капсули на лекарствата.

Благодарение на желатина можем да правим вкусни и ефектни сладкиши, торти и кремове, които не са и твърде калорични. Приготвянето на вкусна торта с плодове би било немислимо без желатин.

С желатинът се работи лесно, само трябва да се спазва правилото да се разтваря в студена вода и после при загряването да не се допуска желатинът да кипне, защото ще се пресече и ще загуби свойствата си.

И така, вече сме приготвили желатина, смесили сме го с компота, сока или млякото, което ще желираме и тръпнем от нетърпение кога ще е готов сладкишът. На желатинът му трябва известно време, за да стегне.

Първите признаци на втвърдяване на сместа се появяват след около 40-60 минути в хладилник. За да ускорите този процес, може да сложите желатина за кратко във фризер. Желето ще е напълно стегнало и готово за консумация след най-малко 4 часа в хладилник, а ако е по-голямо като количество, дори и след 6-8 часа.

Ако обичате да експериментирате с желатин, опитайте тези рецепти:

- чийзкейк с желатин;

- желирана торта;

- желиран крем;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 3
50
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати