Как се отслабва с прополис?

Как се отслабва с прополис?
Снимка: gotvach.bg

Понякога свалянето на излишните килограми се оказва мисия невъзможна. Когато продължителните диети и упражнения не дават желания резултат, може са се опитате да си върнете фигурата с помощта на прополиса.

Прополисът, както е известно, е гъсто вещество, подобно на смола, което се събира и обработва от пчелите. То се използва като градивен материал, както и като дезинфекатант в кошера, докато хората могат да го използват като ефективно средство за отслабване.

Ако всеки ден примете малки дози прополис, нивото на PPAR-гама протеина в мастните клетки ще се понижи трайно. Именно това белтъчно вещество е основно за регулирането на мастния запас на организма.

Прополисът допринася за разграждането на мастните натрупвания, понижава нивото на холестерол и на триглицеридите и ускорява обмяната на веществата, като същевременно ни снабдява с витамини и аминокиселини.

В народната медицина има няколко рецепти за здравословно отслабване с прополис. Може да употребявате прополис в чист вид. Топче с големината на грахово зърното се дъвчи сутрин на гладно, освен за регулиране на обмяната на веществата и като средство за лечение на зъби и против простуда.

Може да си приготвите и смес от прополис и мед. Прополис, колкото грахово зърно, се смесва с 2 ч.л. мед и 20 грама гъба чага (брезова гъба) е 200 мл. По малко от тази смес се консумира всяка сутрин на гладно, а първите резулатти са видими след 2 седмици. Важно е в този период да не консумирате сладки и тестени храни, както алкохол и пушени продукти.

Настойка за отслабване с прополис можете да купите готов от аптеката или да си го приготвите сами. Консумирайте сутрин на гладно по 1 ч.ч. вода, в която сте сложили 1 с.л. спиртен разтвор и резултатите няма за закъснеят.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати