gotvach.bg»Съвети»Защо да похапваме авокадо всеки ден?

Защо да похапваме авокадо всеки ден?

MarianeMariane
Джедай
2559575k
Защо да похапваме авокадо всеки ден?

Авокадото е удивителен плод, зеленчук, ядка. Не, не сме се объркали. По кладификация авокадото е плод, но има консистенцията на зеленчук и хранителния състав на ядка, поради което може би най-точно ще бъде да го наричаме просто плод-чудо.

Доскоро непознат по нашите географски ширини, днес авокадото все по-често присъства на трапеза ни. Зеленото чудо има все повече почитатели, които похарват крем с авокадо, сандвичи с авокадо или поднасят на гостите си салати с авокадо.

Препоръчително е авокадото да присъства на трапезата ни всеки ден, защото то има редица полезни, лечебни и хранителни свойства. В авокадото се съдържат голямо количество каротеноиди, в комбинация със зелени листни зеленчуци тяхното абсорбиране ще се увеличи 2-4 пъти.

Голямото количество Омега-3 мастни киселини и олеинова киселина, които са от изключителна важност за работата на сърдечно-съдовата система. Можете да се погрижите за здравето на сърцето си със здравословен сандвич с авокадо и риба.

Поради сравнително ниското си въглехидратно съдържание авокадото не окава влияние върху нивата на кръвната захар и е подходящо за консумация от страна на диабетиците. Авокадо може да се дава и на бебета и малки деца, то е богато на протеини и мазнини, с мека консистенция и лесно за намачкване.

Виж също колко калории съдържа авокадото и за какво е полезно авокадото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати