Как се премахва миризмата на чесън?

Как се премахва миризмата на чесън?
Снимка: gotvach.bg

Чесънът е много полезен и се използва за овксусяване на много ястия от българската кухня. Най-големият проблем с консумацията на чесън е неприятният дъх, който остава след това. Дори на сутринта още се усеща чесновият дъх. Но какво да се прави при тази ситуация? Да се лишим от здравословните му ползи? Не, това съвсем не е необходимо, защото има някои малки трикове, с които да се преборим с миризмата на чесън.

Един от най-ефективните е дъвченето на няколко зърна кафе – силният аромат на кафето неутрализира чесъна. Може да изпиете чаша айран или прясно мляко, да изядете кората от 1 лимон, да сдъвчете пресен магданоз. Кардамонът също много добре неутрализира дъха на чесън, затова можете да сдъвчете няколко пресни зърна.

Гаргарата с билкови отвари освежава много приятно дъха. Най-добрите в това отношение са отварата от мента, жълт кантарион или пелин. Мийте добре зъбите си и не забравяйте да почисвате не само венците и зъбите, но и езика, защото той също е източник на миризми.

Все пак бъдете сигурни, че само миенето с паста за зъби няма да реши проблема, затова опитайте някое от предложените средства. Благодарение на тях всички можем да се насладим на здравословните му качества, без да пречим на околните с неприятния си дъх.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати