Колко време се пече патица?
Koliko dugo se peče patka?Сколько запекать утку?
gotvach.bg»Съвети»Колко време се пече патица?

Колко време се пече патица?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
56516410k
Колко време се пече патица?

Печената патица е истински деликатес, чийто вкус е несравним, а рецептите за нея са безброй. Един от най-важните моменти в приготвянето на патицата е печенето ѝ. Месото на добре изпечената патица трябва да се разпада от кокалите, да е сочно и вкусно. Но колко време се пече патицата? Времето на печене на патицата зависи най-вече от големината ѝ, защото колкото по-голяма е тя, толкова по-бавно ще се изпече.

За да съкратите времето за печене, може да я задушите на пара за около 30 минути. След това я напълнете с плънка по избор и я сложете в загрята на 140 градуса фурна. Печете около 1 час, след това може да я извадите и да я набодете на няколко места, върнете във фурната и печете още около 1-1.5 часа. Една средно голяма патица до 2.5 кг се пече около 2.5 часа на умерена фурна без вентилатор.

Бавно печената патица е много вкусна, месото ѝ е крехко и ароматно. Това време обаче е по-малко, защото патицата преди това е задушена на пара. Ако не сте я задушавали, тя трябва да се пече около 3 часа на малко по-силно загрята фурна – 170 градуса. Ако се наложи може да сложите фолио върху патица по време на печенето, за да не загори. Все пак е хубаво от време на време да проверявате патицата, защото е възможно времето за печене да е повече или по-малко.

Вижте и някои вкусни идеи за печена патица:

- Пълнена патица;

- Печена патица с лимон;

- Печена патица с ябълки.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
94580
94580
31.01.2016 22:53
Съобразих се с препоръката на Наталия Филипова и патицата стана перфектна!
0
0