Как се пекат фъстъци с черупката?

Как се пекат фъстъци с черупката?

Фъстъците са едни от най-добрите приятели на здравото сърце. Те съдържат голямо количество мононенаситени мазнини, както и богат набор от хранителни вещества, като витамин E, ниацин, фолиева киселина, протеини и манган.

Освен това фъстъците доставят на организма фенолов антоксидант и ресвератрол, които се срещат също при червеното грозде и червеното вино.

Фъстъците и в частност печените фъстъци са отлично мезе за бира. Ето защо тяхното правилно изпичане е от изключителна важност.

Въпреки че на пазара у нас се предлагат предимно обелени сурови фъстъци, ние горещо ви препоръчваме да потърсите и купите фъстъци с черупки.

Най-вкусните печени фъстъци са именно тези, които са изпечени с черупката, защото черупките на фъстъците ги запазват от прегаряне и оронване на червената обвивка, в която се съдържа ресвератролът и другите полифеноли.

Самият процес по печене на фъстъци с черупки не се различава от този на печенето на обелени фъстъци. Ядките се напръскват с малко вода, посоляват се и се пекат в предварително загрята на 150 градуса фурна за 10 минути.

Разбъркват се е си пекат още 10-ина минути. Пробват се, но задължително като изстинат и при нужда се допичат.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати