gotvach.bg»Съвети»Как точно се разбива течна сметана?

Как точно се разбива течна сметана?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Дарт Вейдър
243193
Как точно се разбива течна сметана?

На всяка домакиня ѝ се е случвало да реши да приготви вкусен десерт за семейството си, да започне да разбива течната сметана и тя да не успее да се разбие както трябва. По този начин сладкишът няма да се получи по желания начин и всички ще бъдат разочаровани. За да не се стига до този неприятен момент, вижте няколко съвета, които ще ви бъдат от огромна полза, следващият път, когато започнете да разбивате течна сметана.

Първото основно правило е сметаната да е студена. Това означава, че трябва да започнете да я разбивате веднага след като я извадите от хладилника, а не да я оставяте да престои на стайна температура. Топлата сметана при разбиването ще се раздели на мазнина и суроватка и не може да бъде поправена. Избирайте сметана с по-висока масленост.

Разбиването на течната сметана се извършва с миксер. По време на разбиването увеличавайте постепенно скоростта, а към края на разбиването направете обратното – намалявайте постепенно скоростта. Сметаната се разбива за около 10 минути. Вместо миксер може да използвате тел за разбиване на яйца, но усилията, които ще положите са много по-големи.

Ако искате да подсладите сметаната, използвайте пудра захар, а не обикновена. Слагайте захарта в края на разбиването, защото ако я сложите в самото начало, има реална опасност сметаната да не се разбие както трябва.

След като знаете как се разбива сметаната, препоръчваме да опитате някои от нашите рецепти за:

- сметанова торта;

- сметанов крем;

- сметанов сладолед;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Линда
Линда
30.01.2016 14:05
Може ли да разбия сметаната без миксер?
4
5