Как се ядат раци?

Как се ядат раци?

Сварените раци са вкусно ястие, което не всеки ден се поднася на масата. Но какво да правим, ако ни се отдаде щастливата възможност да си похапнем от вкусното месо на рака? Как да се преборим с него? Първото, което трябва да знаете е, че свареният рак изисква малко сръчност и малко сила, за да се достигне до вкусното му месо. Месото на рака се намира в краката и щипките му, както и под черупката.

Имайте предвид, че някои от хората консумират само от бялото месо, а под черупката месото е леко кафяво. Това обаче съвсем не означава, че не е вкусно. Първо отчупете рачешките крака и щипките от тялото.

Това става, след като обърнете рака по гръб и с ръка хванете тялото му, а с другата ръка хванете крака и завъртите. Щипките по принцип се сваряват много добре и се откъсват доста лесно. Следващото, което трябва да направите, е да ги строшите с метална щипка (която се дава в ресторантите) или с друго подръчно средство, ако сте си вкъщи.

За измъкване на месото има специална виличка за раци. Тя е дълга и има само два тесни зъбци, така че да може да се измъкне месото и от най-тесните части на щипките. При месото в краката нещата стоят много по-лесно – там просто можете да хванете крака и да изсмучете месото. С чук или с клещи се строшава черупката на тялото. Обикновено тя е много твърда, но вкусното месо си заслужава усилията.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
....
....
03.02.2016 19:06
Това на снимките не са ли скариди?
0
3