Шоколадът запича или разхлабва?

Шоколадът запича или разхлабва?
Снимка: gotvach.bg

Шоколадът има леко изразено разхлабващо действие, затова не се препоръчва да се консумира от хора, които страдат от диария, стомашни вируси или нервен стомах.

Слабителното действие на шоколада се дължи на съдържащия се в него танин, който по принцип регулира дейността на стомаха.

Хора, които страдат от констипация или нередовно изхождане, се препоръчва да хапват всеки ден по няколко блокчета шоколад, за да се освободят от тежестта в червата.

С шоколада не бива да се прекалява все пак, защото въпреки полезните си свойства Препоръчва се да консумирате черен шоколад, защото той има минимално количество мазнини. Той също така съдържа магнезий и калций, които са изключително важни за доброто функциониране на сърдечно-сдовата система.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати