Как се прави сорбе?

Как се прави сорбе?

Сорбето е сред емблематичните летни кулинарни творения. Може да се срещне под формата на ледено питие или като замразен десерт, наподобяващ сладолед. Според някои източници разхлаждащото сорбе произхожда от Древна Персия.

Но подобни десерти са се приготвяли и на друго място по света, така че произходът на сорбето е спорен. При направата му обикновено не се ползват млечни продукти, но пък десертът може да съдържа лимонов сок, захарен сироп, вино, плодове.

Вижте как се прави сорбе в тази примерна и много лесна рецепта:

Необходими продукти: 1 кг пъпеш, 1 ч.ч. захар, 1 лимон

Начин на приготвяне: Добре е пъпешът да е постоял в хладилника няколко чаша. Извадете го, измийте го добре, обелете кората, разполовете го и премахнете семето. Издълбайте месестата част и я нарежете на дребни парчета. Прибавете захарта и сока на 1 лимон. Пасирайте в кухненски робот до смилане на съставките.

Готовата смес поставете в подходящ съд и приберете във фризера. На всеки два часа разбърквайте домашното сорбе и го връщайте обратно. Процедирайте така 3-4 пъти. Съхранявайте десерта с пъпеш във фризера, докато дойде ред да го сервирате. Издълбайте го със специална лъжица за сладолед и го поднесете в ефектни стъклени чаши със столче или красиви купички. Може да го украсите с дребни плодчета или мента за разкош.

Това беше един от лесните начини за приготвяне на ледения десерт.

Препоръчваме ви да изпробвате още рецепти за сорбе, сред които сорбе с диня и леден десерт с малини.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати