Как действа джинджифилът при колит

Как действа джинджифилът при колит

Джинджифилът съчетава в себе си и лечебни свойства, и кулинарни качества.

Това се дължи на уникален мощен противомикробен ефект на гингеролите - специфичните съединения на джинджифила. Той може да унищожава широк спектър патогенни микроорганизми и същевременно да бъде пребиотик, като благоприятства по този начин развитието на нормална чревна флора в организма. Оттук идва и благоприятното му действие при колит и стомашни проблеми.

Ползи от джинджифила при колит

В кулинарията е огромен проблем съчетаването на хранителните продукти, така че те да не довеждат до нежелана ферментация и гниене в стомаха. На тази база се основава цялата система за разделно хранене и съчетаване на храните.

С едно изключение - добавянето на джинджифил към най-нежеланите и рискови комбинации храни блокира последиците от газове и стомашен дискомфорт. По този начин можем да ядем плодове за десерт и те няма да ферментират, да смесваме алкохол с въглехидратни храни и да не последва ферментация с нежелан махмурлук, да комбинираме животински белтъчини с хляб, ориз, картофи и да не страдаме от мъчително гниене на продуктите в червата.

Всички тези комбинации храни са възможни, но само с изричното условие към тях задължително да добавим джинджифил.

– Джинджифилът е ефективен при стомашно-чревни заболявания - той успокоява гастрита, язвата и колита;

– Той има силно противовъзпалително и обезболяващо действие – при простудни, костно-ставни заболявания и др.;

– Мек антикоагулант - за профилактика на тромбози, инсулти, инфаркти и т.н.;

– Антиоксидантен и консервиращ ефект - поръсената с джинджифил храна издържа много по-дълго време;

– ЯН-ефект: - затопля, ускорява обмяната на веществата, изпотяващ ефект, дава енергия. В резултат лесно се свалят излишни килограми.

Ефектът от подправката джиджифил не може да се имитира с никоя друга.

Коренът е подходящ за добавяне към солени и сладки ястия - като например любимите джинджифилови сладки, препоръчителен в пресен вид (корен), но също така и сушен на прах, както и за чай от джинджифил.

Във всичките си форми джинджифилът е полезен - дори захаросаният джинджифил запазва лечебните си свойства.

Рецепта с джинджифил при колит

Особено ценен е лечебният джинджифил при колит и гадене. За да си помогнете, настържете на ситно 2 средно големи корена и ги смесете с половин килограм натурален пчелен мед. Яжте 2-3 пъти дневно по една супена лъжица този лек при колит.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати