Сиренето с растителни мазнини вредно ли е?

Сиренето с растителни мазнини вредно ли е?

Сиренето, което има растителни мазнини в състава си, не е полезно за здравето. Неслучайно сирене и кашкавал с растителни мазнини са обозначени с етикети и не могат да се наричат млечни продукти, а имитиращи. От 2010 година в нашата страна има забрана продукти с растителни мазнини да се продават като сирена или кашкавал.

Сиренето с растителни мазнини най-често съдържа палмово масло и трансмазнини, които са доказано вредни за здравето. Палмовото масло повишава лошия холестерол, трайно повишава кръвното налягане и увеличава риска от развитие на туморни процеси в тялото. Затова подобно сирене не бива да се консумира, а трябва да се заложи на истинското българско сирене.

Сиренето с растителни мазнини се разпознава лесно – то има твърде бял цвят, който дори наподобява на тебешир. Структурата му е много по-ронлива от тази на истинското сирене. При истинското бяло сирене трябва да може да се отреже от него част, която не се разпада веднага, след като се забоде на вилицата. При сиренето с растителни мазнини това е невъзможно, защото то много лесно се разпада.

Всеки трябва да избягва продуктите с растителни мазнини, защото те не носят нищо полезно на организма, а напротив – редовната консумация на тези храни причинява необратими увреждания. Има редица данни, че трансмазнините могат да запушат артериите, да причинят диабет, сърдечно-съдови проблеми и много други проблеми.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати