Кои плодове са полезни при високо кръвно?

Кои плодове са полезни при високо кръвно?

Високото кръвно налягане е състояние, което не бива да се подценява, защото може да причини опасни последствия. Много е важно човекът с високо кръвно да се храни здравословно, да избягва мазните и пържени храни, както и алкохолът.

Един от най-полезните плодове, доказано понижаващ кръвното налягане, е бананът. Той е богат на калий, който от своя страна намалява нивото на натрий в организма и оттам се получава намаляване на кръвното. Яжте по 1-2 банана дневно за контрол на кръвното налягане.

Друг полезен плод за понижаване на кръвното е лимонът. Редовната консумация на лимони намалява високото кръвно и свързаните с него рискове. Големите количества витамин С в лимоните неутрализират вредното действие на свободните радикали, които причиняват проблеми с кръвоносните съдове.

Семките от диня действа съдоразширяващо и намаляват кръвното, затова винаги похапвайте динята, без да махате семките ѝ. Вкусните горски плодове също намаляват кръвното. Ако обичате малини, ягоди и боровинки, ги консумирайте в големи количества, защото те са изключително полезни.

Аронията е истинско богатство на ценни вещества и витамини, затова може смело да я включите в борбата с високото кръвно. Като цяло диетата при високо кръвно трябва да включва много пресни плодове и зеленчуци, обезмаслени млечни продукти, нетлъсти меса. Солта трябва да се избягва.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати