gotvach.bg»Съвети»Как да желираме плодове за торта?

Как да желираме плодове за торта?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Дарт Вейдър
243177
Как да желираме плодове за торта?

Тортата с желирани плодове е любим десерт на много от нас, но как да си направите желираните плодове? Това не е много трудна задача, просто трябва да спазвате няколко основни стъпки. Украсената торта с желирани плодове изглежда много красива и ефектна. За целта трябва да изберете плодове, необходим ви е и желатин.

Разтворете желатина в студена вода – на 10 г желатин се пада 1 к.ч. желатин. Когато набъбне го разтворете на водна баня на много слаб котлон. Внимавайте, за да кипне. Ще познаете добре разтвореният желатин, който става на прозрачен сироп.

Върху приготвената торта се нареждат добре почистените и измити плодове – може да ги нарежете или да ги оставите цели, всичко зависи от личните ви предпочитания и големината на плодовете. След това внимателно залейте плодовете с течността, която трябва да е достатъчно, за да ги покрие.

Другият вариант е да смесите приготвения желатин с малко захарен сироп или сироп от компот и с него внимателно да облеете подредените плодове с малка лъжичка.

Ако искате може да желирате на пластове – например ред ягоди или череши се залива с желатинов сироп, оставя се да стегне, след което процедурата се повтаря. Най-добрият начин да желирате торта, която е украсена с пресни плодове, е да ги намазват с помощта на четчица. Така свежестта им ще се запази и тортата ще изглежда много красиво.

Вижте и няколко идеи за торти с желатин: Желатинова торта, Торта с желатин и вафли и Плодов чийзкейк с желатин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати