За какво се използва страшниче?

За какво се използва страшниче?

Страшничето е билка, която има дебело коренище, листа с къси дръжки, които са разположение поединично или по двойки. Използваемата част на на страшничето е надземната му част, която прилича на папрат. Ако не знаете как да събирате страшниче, няма проблем – може просто да си го закупите от аптеката.

Страшничето се използва за лечение на тежки психологически проблеми, страхови неврози, нервен срив и проблеми със съня. Народната медицина препоръчва страшничето на всички онези, които искат да се избавят от страховете си.

Отварата от страшниче е изключително успокоително средство при страх, безсъние, уплаха и неврози. За да си направите запарка от билката, трябва да залеете 10-15 г от страшничето с около 500 мл вряща вода. Оставете да изстине, прецедете и пийте по 4 с.л. на ден.

Освен за лечение на страхове и неврози, страшничето е полезно при кашлица и инфекции на белия дроб, астма и грип, плеврит, косопад. Отварата от страшниче има отлично диуретично действие. Страшничето е полезно и при маточни възпаления. Все пак бъдете внимателни с употребата на страшниче и не превишавайте препоръчаните дневни дози.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати