Моята Стена

  • /VeskaVeskaдобави отговор към форумната тема: Провеждат ли се кулинарни празници във вашият край?преди 8 годиниВ градът в който живея сега няма кулинарен празник, но в родният ми град всяка година има празник на Житената питка - Стражица, Търновския регион.
  • /VeskaVeskaдобави отговор към форумната тема: Дайте рецепти за постите?преди 8 годиниИмам страшно много рецепти за постите, защото аз си ги спазвам. И мога да кажа,че по време на пости ям по разнообразна храна. Основните ми продукти са картофи, леща, боб, зеле, пипер, домати и всичко това имам толкова много комбинации и вариянти, който не са за подминаване.
  • /VeskaVeskaдобави отговор към форумната тема: Споделете рецепти с елда?преди 8 годиниБяхме в един руски ученически лагер и всеки ден ни поднасяха Елда. Много ми харесва със зелена салата, прясно мляко и някакво сладко от плодове. бях скептично настроена за елдата, но сега я харесва и си хапвам често.
  • /VeskaVeskaдобави отговор към форумната тема: Авокадо - как и къде го използвате?преди 8 годиниНа салата и с майонеза. Харесва ми да го смеля с малко сол, смесвам с майонеза и мажа на препечена филия.
  • /VeskaVeskaдобави отговор към форумната тема: Кая кухня чувствате най-близко до българската?преди 8 годиниТурската и Сръбската кухня са най-близки до българската.
  • /VeskaVeskaдобави отговор към форумната тема: Как се прави шарена сол?преди 8 годиниВсъщност универсална рецепта за шарена сол няма. Колкото са домакинствата, толкова са и рецептите.
    Основната съставка е ливадската мерудия, която всъщност придава този специфичен вкус на подправката. В нашето семейство смесваме ливадска мерудия, смляна чубрица, сол и червен пипер (слагаме и малко лют червен пипер за пикантност).
  • /VeskaVeskaдобави отговор към форумната тема: Домашна закваска за теста - месите ли с нея?преди 8 годиниВече ми се хвана кваса и сега си търся рецепта за хляб. Ако някой има да пише.
  • /VeskaVeskaдобави отговор към форумната тема: Какво готвите най-добре?преди 8 годиниПитките и всичко направено от тесто, най-ми се получават.
  • /VeskaVeskaдобави отговор към форумната тема: По рецепта ли готвите?преди 8 годиниГотвя по рецепта, но винаги я променям и слагам нещо от себе си.
  • /VeskaVeskaдобави отговор към форумната тема: Как мариновате свинско за пържоли?преди 8 годиниУниверсалната ми марината за почти всичко - 1с.л.течен мед, 4с.л. соев сос, сол, черен пипер, зехтин(или олио). И поне 3 часа кисне месото в маринатата.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest