Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен в Gotvach.bg
Анонимен
Анонимен
Новак

Моята Стена

  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Свинско филе с чесън и вино по Варненскипреди 8 годиниСвинско филе с чесън и вино по ВарненскиСвинско филе с чесън и вино по Варненски06.11.2022СушеницаОтносно виното - да, това е едното действие на виното, запазва свежия цвят на месото, освен това овкусява и допълнително консервира. Аз приготвям филе по следния начин - овалвам го в сол, престоява в хладилника 12 ч, после го изваждам от солта и го слагам в съд с вино за 3-4 ч., след което го подсушавам, овалвам го в подправки и с конец провесено на хладно го суша 5-7 дни, след това е готово за консумация. Вероятно през топлите месеци ще се суши в хладилника - нямам опит, засега сушим месо само през студените месеци. Чесънът който добавям е на гранули, смесен с другите подправки.
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Голям селски козунак на конципреди 8 годиниГолям селски козунак на конциГолям селски козунак на конци09.11.2021КозунакИскам да добавя една корекция към рецептата - маята да бъде кубче и половина, а мазнината - смес от олио, мас и масло (в никакъв случай да не е мандраджийско, защото то мирише на сирене). Когато имаме голямо количество мазнина и захар, както е в случая, необходимо е по-голямо количество мая, за да втасат добре козунаците и да се получи леко и пухкаво печиво. От посоченото количество продукти аз правя три козунака, поставям ги в продълговата кексова форма и ги пека едновременно, защото в противен случай останалият за по-късно печене козунак ще превтаса и няма да е хубав. Рецептата е много хубава, правя козунаци от години точно по нея! Препоръчвам я на всички, дори на новобранци в месенето.
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Голям селски козунак на конципреди 8 годиниГолям селски козунак на конциГолям селски козунак на конци09.11.2021КозунакНа конци става тогава, когато се измесва само в една посока и мазнината се добавя постепенно, като при замесването на тестото при козунаците не се добавя цялото посочено количество мазнина, а 2/3 от нея. С останалата 1/3 част мазнина се меси вече веднъж втасалото тесто, освен това с мазнина се източват фитилите и се плетат, като допълнително се усукват - това също помага да се образуват конци след изпичане на козунака.
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Бабини виненкипреди 8 годиниБабини виненкиБабини виненки11.04.2017Сладки и БисквитиС брашно на око се правят. Точна дозировка няма, защото има значение каква е мазнината и какво е брашното. С количество чаша и повече мазнина отива със сигурност килограм брашно. Важното е да не става твърдо тестото. Аз добавям брашното най-накрая и бъркам с голяма лъжица докато започне да става тежичко и да се отделя от съда. Маслените теста си остават влажни от самата мазнина. Не трябва да се добавя брашно докато стане сухо тестото, защото после сладките/соленките ще станат много твърди.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest