Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен в Gotvach.bg
Анонимен
Анонимен
Новак

Моята Стена

  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Коприва с яйца и сиренепреди 5 годиниКоприва с яйца и сиренеКоприва с яйца и сирене25.06.2011Супа от КоприваПонякога я правя наобратно-понеже писах яхнийка...като я правя яхния първо запържвам лук чесън и тогава слагам копривата нова вряла вода...че стана объркано...по-долу като слагам първо водата я правех така като детето беше малко ..супена -без запръжка изобщо...и двата варианта са си вкусни...
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Коприва с яйца и сиренепреди 5 годиниКоприва с яйца и сиренеКоприва с яйца и сирене25.06.2011Супа от КоприваАз също правя подобно нещо. Не го наричам супа...Кипвам копривата с вряла вода за минутки, за да не ме ожари. После през студена вода - да не ме опари. И я вадя на дъска и я чистя от боклуци и я режа на ситно, ама много ситно... После си я слагам в чист атенджера с нова вода...сол, чер пипер...като кипне започвам да слагам...чесън и малко лук, копривата, врялата вода, масълце, яйца 4-5, сирене ако искам (обикновено е добавка), кис.мляко (пак добавка)... Като си направя яхнийката/пюрето...всеки си слага каквото иска сиренце или кис.мляко или и двете... Копривата е много вкусна, когато имам прясна си я правя така...ако имам само суха...слагам я на всички манджи където слагам чубрица...стават много по-вкусни ако нароня и коприва суха... Само ме питат как я направи тая мусака толкова вкусна-е така...с малко коприва суха...тайната ми подправка...
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest