Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Потребител#218548 в Gotvach.bg
Потребител#218548
Потребител#218548
Новак

Моята Стена

  • /Потребител#218548Потребител#218548добави коментар към: Медовинапреди 6 годиниМедовинаМедовина09.07.2013ЛикьорЗа медовината най-доброто съотношение е: 1 част мед и 4 части вода. Преваряването на водата е задължително за стерилизация и. Често пъти ми се е случвало сместта да хване плесен ако не е преварявана. Според различни региони в Европа има и различен състав на подправки: за Германия често се използва хмел и градински чай; за Франция - лимон, карамфил и канела. Относно случая на Владимир случвало се е и на мен. След като мине бурната ферментация и се прецеди в нов съд хубаво е да се остави за още малко (3-7 дни) за да ферментира напълно (да изкарва по 1 балонче на 20-30 мин). След това се слага в друг съд за узряване на напитката, хубаво е да е тип буре или бидон с канелка съобразен размера и количеството течност вътре (в 20л. бидон слагам не повече от 19л. медовина). За да отлежи са нужни поне 30 дни, но е по-добре да са 3 до 6 месеца. Преди години познат ми беше налял домашни вино в пластмасова бутилка и беше добро на вкус бях го забравил и 3 месеца по-късно имаше гърмеж при отварянето му. Пластмасата не е ок за съхраняване. Както написах по-горе в буре и стъклени съдове е най-добре.
  • /Потребител#218548Потребител#218548направи своята регистрация в gotvach.bgпреди 6 години
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest