Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен в Gotvach.bg
Анонимен
Анонимен
Новак

Моята Стена

  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Свински пържоли в гювечпреди 5 годиниСвински пържоли в гювечСвински пържоли в гювеч16.10.2018ПържолиЗдравей Katya Uzunova, Никога и никой не може да ме убеди, че ястие, вряло 5-6 минути може да е вкусно колкото такова, но готвено 1,5 - 2 часа "на бавен огън". Не съм професионалист, но готвя от малък, около 12 годишна възраст, т.е. вече 50 години. Майка ми имаше тенджера под налягане (или както я наричаш "херметична", макар че чисто технически не е такава). Сега имам няколко такива, не че ги ползвам всичките, ама някога продавах такива, а една партида дойде от Англия без сертификат. По нашите закони нямаше как да я извадя на витрината без да ме глобят. Много са подходящи за бързо варене на нещо - ние ги използваме за боб, шкембе, крачета, овче месо, стари кокошки и други, но ако има и други продукти, то в края на варенето (не го наричам готвене) всеки продукт си мирише на себе си - картофа на картоф, моркова на морков и т.н.т. Ако искаш да е вкусно, обаче, ароматите трябва да се усвоят от всички продукти и да се смесят. Това става при бавното готвене. Но има хора, на които им е все едно какво поглъщат. Вероятно не усещат вкуса, но със сигурност визията им въздейства и вероятно улеснението. Имам такива близки. Искрено се надявам да не съм те обидил с коментара си, но нека тези, които четат да имат предвид и моето мнение. Щот' жената все иска със "скороварката", а аз все съм против и това често е повод за караници. Пожелавам на всички велики кулинарни подвизи!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest