Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Ориз Арборио с цели гъбиОриз Арборио с цели гъби
21 Юни
Захлупва се с капак и се оставя 30 мин, без да се разбърква оризът Арборио с цели гъби....
Ориз Арборио с пиле и гъбиОриз Арборио с пиле и гъби
07 Ноем.
Оставяме ориза Арборио с пиле и гъби така за 15 минути. След това сервираме ризотото....
Ориз АрбориоОриз Арборио
20 Септ.
Оризът Арборио - произход и характеристика Оризът Арборио носи името на град Арборио в Италия, където се отглежда. Той е един от най-известните италиански сортове ориз....
Ризото с ориз АрбориоРизото с ориз Арборио
25 Ноем.
1
Готовото ризото с ориз Арборио се сервира поръсено с нарязан на ситно пресен магданоз и настърган пармезан....
Различните видове ориз и техните ползиРазличните видове ориз и техните ползи
24 Юли
Арборио ориз Родом от Италия, оризът Арборио стана популярен напоследък, поради използването му в европейската кухня, особено в ризото....
Оризът - различни видове, различно приготвянеОризът - различни видове, различно приготвяне
21 Ноем.
Ориз Арборио Оризът Арборио е ориз с по-малки зърна, който носи името на град Арборио в Италия, откъдето произхожда. Той има невероятна кремава текстура, която го прави изключително подходящ за ризото и паеля....
Кой ориз е подходящ за ризото?Кой ориз е подходящ за ризото?
10 Август
2
Арборио идва от населено място наречено Арборио във Версели (Италия), оттам и името му. Познат е от 1946 година. Зрънцата му са идеално бели,твърди и устойчиви, къси и обли....
Ризото с риба тонРизото с риба тон
08 Дек.
Добавете ориза арборио и разбъркайте. Всичко се залива с бяло вино и се долива вода. Покрийте тенджерата и варете, докато водата и виното се изпарят. Добавете сол и черен пипер на вкус....
Ризото с тиквички и маскарпонеРизото с тиквички и маскарпоне
11 Септ.
Освен Арборио може да ползвате и друг подходящ за ризото сорт ориз. За финал сложете маскарпонето, част от пармезана - настърган, и останалото масло, както и още сол и пипер, ако е нужно....
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
Италианският ориз арборио е идеален за приготвяне на ризото, а дългозърнестият испански ориз е подходящ за готвенето на паеля....
Ризото с печурки и бяло виноРизото с печурки и бяло вино
01 Окт.
Щом течността се изпари, добавете ориза арборио....
Ризото с гъби кладницаРизото с гъби кладница
28 Окт.
Прибавете ориза Арборио и го запържете за кратко. Добавете около 80 грама от кладницата, а след това налейте бялото вино. Бъркайте за няколко минути, за да се изпари алкохолът....
Традиционно Италианско РизотоТрадиционно Италианско Ризото
29 Септ.
Прибавете ориза арборио и разбърквайте от време на време. Когато зрънцата станат стъклени, сипете бялото вино....
В сезона на гъбите и в духа на Поста: 3 вкусни предложения с гъбиВ сезона на гъбите и в духа на Поста: 3 вкусни предложения с гъби
14 Ноем.
ориз Арборио и наливайте по малко от 1 литър зеленчуков бульон. След като оризът придобие кремообразна консистенция, добавете гъбите и подправете с черен пипер и сол. Разбъркайте внимателно....
Време за варене на различните видове оризВреме за варене на различните видове ориз
29 Януари
Оризът арборио е много мек и затова лесно се сварява – за около десетина минути....
Да си приготвим класическо ризотоДа си приготвим класическо ризото
25 Август
Добре е той да е от кръглите сортове, като най-подходящи са Арборио или Карнароли....
Тайните на перфектното ризото!Тайните на перфектното ризото!
21 Април
1
Доказано е че ориз Арборио е с висок процент на нишесте, което дава на ястието точно тази кремообразна и кадифена консистенция, освен това, въпреки че абсорбира много течност, няма да се превари и във вътрешността...
Защо се мие оризът?Защо се мие оризът?
15 Окт.
То най-хубаво се приготвя с ориз арборио, който в никакъв случай не се мие от нишестето, за да се получи неповторимата кремообразна консистенция на ризото с гъби или ароматно ризото с пиле....
Оризов пудинг със сметана и ябълкиОризов пудинг със сметана и ябълки
23 Април
Прибавят се ябълките, оризът Арборио и след като заври, се похлупва с капак и се оставя на умерена температура за около 30 мин или до готовност на ориза, да се превърне като крем....
Леко Тиквено РизотоЛеко Тиквено Ризото
08 Юли
Добавете към запържените зеленчуци и ориза Арборио. Не го измивайте предварително, тъй като за приготвянето на вкусно ризото трябва да има нишесте, придаващо характерната кремообразност....
Страхотно ризото с тикваСтрахотно ризото с тиква
04 Февр.
1
В друг тиган добавяме пак 1 с.л. и ориз арборио (специален ориз за ризото) и запържваме за малко, след което постепенно прибавяме по един черпак от бульона и бъркаме....
Традиционно пилешко ризотоТрадиционно пилешко ризото
28 Юли
Сипете ориза арборио и бъркайте в продължение на 2 минути. Налейте бялото вино и гответе до изпаряването му. В този момент започнете да добавяте от топлия бульон, като наливате по 2 черпака....
Подходящи подправки за ризотоПодходящи подправки за ризото
26 Март
За направата на италианско ризото се използва кръгъл бисерен ориз, ориз Арборио, който се запържва в масло или загрят зехтин....
Ориз БомбаОриз Бомба
12 Дек.
Макар че е висококачествен, арборио не притежава способността на бомба да поема толкова течност и да запази целостта си, както и да поеме толкова аромати и вкусове....
Класическо ризото с печурки и пармезанКласическо ризото с печурки и пармезан
13 Февр.
1
Когато омекнат, добавете ориза Арборио и запържете за минута, докато зрънцата станат прозрачни. Овкусете със сол и черен пипер. Налейте бялото вино в съда и бъркайте, докато оризът го абсорбира напълно....