Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ориз Арборио с цели гъбиЗахлупва се с капак и се оставя 30 мин, без да се разбърква оризът Арборио с цели гъби....
21 Юни
Ориз Арборио с пиле и гъбиОставяме ориза Арборио с пиле и гъби така за 15 минути.
След това сервираме ризотото....
07 Ноем.
Ориз АрбориоОризът Арборио - произход и характеристика
Оризът Арборио носи името на град Арборио в Италия, където се отглежда. Той е един от най-известните италиански сортове ориз....
20 Септ.
Ризото с ориз АрбориоГотовото ризото с ориз Арборио се сервира поръсено с нарязан на ситно пресен магданоз и настърган пармезан....
25 Ноем.
1
Различните видове ориз и техните ползиАрборио ориз
Родом от Италия, оризът Арборио стана популярен напоследък, поради използването му в европейската кухня, особено в ризото....
24 Юли
Оризът - различни видове, различно приготвянеОриз Арборио
Оризът Арборио е ориз с по-малки зърна, който носи името на град Арборио в Италия, откъдето произхожда. Той има невероятна кремава текстура, която го прави изключително подходящ за ризото и паеля....
21 Ноем.
Кой ориз е подходящ за ризото?Арборио идва от населено място наречено Арборио във Версели (Италия), оттам и името му. Познат е от 1946 година. Зрънцата му са идеално бели,твърди и устойчиви, къси и обли....
10 Август
2
Ризото с риба тонДобавете ориза арборио и разбъркайте. Всичко се залива с бяло вино и се долива вода.
Покрийте тенджерата и варете, докато водата и виното се изпарят. Добавете сол и черен пипер на вкус....
08 Дек.
Ризото с тиквички и маскарпонеОсвен Арборио може да ползвате и друг подходящ за ризото сорт ориз.
За финал сложете маскарпонето, част от пармезана - настърган, и останалото масло, както и още сол и пипер, ако е нужно....
11 Септ.
Кулинарни тънкости при готвенето на оризИталианският ориз арборио е идеален за приготвяне на ризото, а дългозърнестият испански ориз е подходящ за готвенето на паеля....
26 Окт.
13
Ризото с гъби кладницаПрибавете ориза Арборио и го запържете за кратко. Добавете около 80 грама от кладницата, а след това налейте бялото вино.
Бъркайте за няколко минути, за да се изпари алкохолът....
28 Окт.
Традиционно Италианско РизотоПрибавете ориза арборио и разбърквайте от време на време. Когато зрънцата станат стъклени, сипете бялото вино....
29 Септ.
В сезона на гъбите и в духа на Поста: 3 вкусни предложения с гъбиориз Арборио и наливайте по малко от 1 литър зеленчуков бульон.
След като оризът придобие кремообразна консистенция, добавете гъбите и подправете с черен пипер и сол. Разбъркайте внимателно....
14 Ноем.
Време за варене на различните видове оризОризът арборио е много мек и затова лесно се сварява – за около десетина минути....
29 Януари
Да си приготвим класическо ризотоДобре е той да е от кръглите сортове, като най-подходящи са Арборио или Карнароли....
25 Август
Тайните на перфектното ризото!Доказано е че ориз Арборио е с висок процент на нишесте, което дава на ястието точно тази кремообразна и кадифена консистенция, освен това, въпреки че абсорбира много течност, няма да се превари и във вътрешността...
21 Април
1
Защо се мие оризът?То най-хубаво се приготвя с ориз арборио, който в никакъв случай не се мие от нишестето, за да се получи неповторимата кремообразна консистенция на ризото с гъби или ароматно ризото с пиле....
15 Окт.
Оризов пудинг със сметана и ябълкиПрибавят се ябълките, оризът Арборио и след като заври, се похлупва с капак и се оставя на умерена температура за около 30 мин или до готовност на ориза, да се превърне като крем....
23 Април
Леко Тиквено РизотоДобавете към запържените зеленчуци и ориза Арборио. Не го измивайте предварително, тъй като за приготвянето на вкусно ризото трябва да има нишесте, придаващо характерната кремообразност....
08 Юли
Страхотно ризото с тикваВ друг тиган добавяме пак 1 с.л. и ориз арборио (специален ориз за ризото) и запържваме за малко, след което постепенно прибавяме по един черпак от бульона и бъркаме....
04 Февр.
1
Традиционно пилешко ризотоСипете ориза арборио и бъркайте в продължение на 2 минути. Налейте бялото вино и гответе до изпаряването му.
В този момент започнете да добавяте от топлия бульон, като наливате по 2 черпака....
28 Юли
Подходящи подправки за ризотоЗа направата на италианско ризото се използва кръгъл бисерен ориз, ориз Арборио, който се запържва в масло или загрят зехтин....
26 Март
Ориз БомбаМакар че е висококачествен, арборио не притежава способността на бомба да поема толкова течност и да запази целостта си, както и да поеме толкова аромати и вкусове....
12 Дек.
Класическо ризото с печурки и пармезанКогато омекнат, добавете ориза Арборио и запържете за минута, докато зрънцата станат прозрачни.
Овкусете със сол и черен пипер. Налейте бялото вино в съда и бъркайте, докато оризът го абсорбира напълно....
13 Февр.
1