Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
АсафетидаИзбор и съхранение на асафетида
Асафетида не е много разпространена подправка у нас. Може да се срещне само в отделни специализирани магазини....
30 Юни
Кулинарна употреба на АсафетидаОсен това асафетида била използвана и като антидот на опиума.
В народната медицина асафетида се използва като болкоуспокояващо средство....
06 Януари
Асафетида овкусява идеално леща и оризАсафетида е индийска подправка, извличана от корените на едноименното растение. Растението може да бъде открито във високите части на планините на Афганистан....
16 Дек.
1
Уникалните полезни свойства на билката асафетидаИнтересно свойство на билката асафетида е, че помага за осъществяването на нормална връзка между двете мозъчни полукълба....
05 Окт.
Асафетида - тайното злато на индийската кухняАроматичното вещество в асафетида придава на подправката силен и характерен аромат. Така специфичната миризма на асафетида се дължи на съдържащите се в нея серни съединения....
17 Окт.
Асафетида съчетава аромата на лук и чесънОсвен това изследванията показват, че асафетида подпомага осъществяването на връзката между двете мозъчни полукълба....
01 Окт.
Асафетида е неизменна част от аюрведичната кухняСмята се още, че ароматната асафетида помага за нормализирането на отношенията с близки хора....
05 Юни
Какво да приготвим с пречистено масло Гхикуркума, ½ ч.л. смлян кориандър, 4-5 щипки асафетида, 3-4 щипки черна сол – кала намак.
Начин на приготвяне: Доматите се нарязват, а панирът се натрошава в купа....
19 Окт.
1
Домашна Чат масала се прави ето такаДобавя се асафетида и се разбърква за няколко минути.
След това тиганът се отстранява от котлона и сместа се смила в електрическа кафемашина до получаването на прах. Добавете останалите съставки и разбъркате....
20 Август
Кала намакСлед като подправката изстине, я смелете и я добавете в таратора заедно с кала намак и асафетида. Накрая посолете и разбъркайте....
01 Юли
Черната сол - най-ценната от всички видовеОсвен нея в състава на подправката влизат още стрити на прах манго и чили, сух джинджифил, черен пипер, асафетида, кориандър и кимион.
Подправката се използва за овкусяването на напитки и ястия....
14 Февр.
Подходящи подправки за ястия с бамяКулинарната традиция на Аюрведа препоръчва подправката асафетида за яхнията с бамя....
03 Септ.
Корени за приготвяне на най-вкусните супиТака например за арабската кухня са характерни корените от куркума, женско биле, галангал, асафетида и др., които масово се употребяват за овкусяването на супите и на по-течните ястия....
18 Януари
2
Как да приготвим домашна вегета и с какво да я заместимОбикновено се прави микс от стрита на прах кала намак, като към нея се прибавя изсушено и стрито манго, кимион, кориандър, сух джинджифил, черен пипер, асафетида и чили на прах....
08 Март
Аромати и характерни ястия от Северноиндийска кухняАсафетида
Това е смес от сушени зърна. Когато се счука, мирише по-силно, отколкото ако се вари – тогава наподобява кромид лук.
Сребърен лист
Сребърен прах, пресован на тънък лист....
01 Юни
1
Мистерията на изгубената римска билкаСега учените смятат, че подобно на асафетидта, силфиумът може да е принадлежал към група растения, подобни на резенето - Ferula....
10 Септ.
Ориз Басматипродукти за 2 порции: 180 г ориз Басмати (бял или пълнозърнест), 100 г пресен грах, 750 мл леко подсолена вода или зеленчуков бульон, 100 г моркови, 50 г кашу, по 1 щипка смлян джинджифил, червен и черен пипер, 1 щипка асафетида...
24 Февр.