Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Раздаваме варено жито на Голяма ЗадушницаРаздаваме варено жито на Голяма Задушница
18 Февр.
На Голяма Задушница християните раздават варено жито, домашен обреден хляб и вино за починалите си близки....
Тънкости при варенето на житоТънкости при варенето на жито
03 Дек.
Варено жито със стафиди и канела Необходими продукти: жито-500 г (грухана пшеница) канела -1 ч.л....
Варене на цял петел в Instant PotВарене на цял петел в Instant Pot
18 Окт.
Моята цел при варенето на цял петел в Instant Pot беше да се разпада, тъй като нямаше да го готвя цял....
Жито за раздаване на ЗадушницаЖито за раздаване на Задушница
24 Февр.
След което поставете житото в тава, поръсете със смлените на по едро бисквити и орехи, настърганата кора на лимона, ванилиите и добавете стафидите (те поемат излишната влага и омекват)....
Леща на фурна без варенеЛеща на фурна без варене
12 Окт.
Лещата на фурна без варене се пече се 20 мин под капак на 180 градуса....
Варене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправкиВарене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправки
04 Май
Поставяме на котлона, след като сме я затворили с капака и оставяме така, за да заври водата. След като заври държим 30-35 минути. Зависи и от самата главичка, ако е по-голяма се вари повече....
Правилно варене на оризПравилно варене на ориз
16 Септ.
16
Варете ориза пет минути на силен огън. След това намалете котлона до средно и варете две минути. Последните две минути на варенето на ориза трябва да са на съвсем бавен огън. След това изключете котлона....
Сладко житоСладко жито
01 Юни
Следва да сложим пудрата захар, ванилията, смлените орехите и да настържем кората на лимона. Разбъркваме вкусното ашуре всичко с помощта на лъжица. 4....
Сватбарско житоСватбарско жито
10 Април
Особено популярно е в Троянския край, където се сервира на сватби и се поднася като мезе за ракията....
Лападови сарми с ориз и жито на фурнаЛападови сарми с ориз и жито на фурна
01 Май
Заливаме с 1 ч.ч. вода и зареждаме във фурната да се пекат на 200 градуса (отгоре и отдолу) за 35-40 минути. Поднасяме ароматните лападови сарми с ориз и жито на фурна топли, в допълнение с млечен сос!...
Тънкости при варене на спагетиТънкости при варене на спагети
04 Януари
22
Проверявайте от време на време докъде е стигнал процесът на варене и разбърквайте много внимателно спагетите; 8....
Тънкости при варене на яйцаТънкости при варене на яйца
02 Май
2
Ако обичате яйца, освен варени, можете да си направите яйца на очи, бъркани яйца или поширани яйца....
Съвети за варене на месоСъвети за варене на месо
14 Май
След като сте запознати с варенето на месо, препоръчваме да опитате някоя от нашите рецепти за: - телешко варено; - агнешка супа; - джолан чорба; - или други супи с месо;...
Камут - древноегипетското житоКамут - древноегипетското жито
15 Август
Консумира се варен. За целта, 12 часа преди приготвяне, се накисва във вода. Има богато кулинарно приложение....
Диета с житоДиета с жито
04 Август
Сега е времето да пречистите организма си от тлъстите храни, да свалите излишните килограми и да имате перфектна форма. Вече има всякакви разновидности на диети за отслабване, така че всяка жена може да прецени за себе си...
Варено жито ПарастасВарено жито Парастас
11 Февр.
1
Поставете тенджерата на котлона на умерен огън и варите докато житото омекне, набъбне и се пукне. Прецедете и изплакнете житото под течаща вода много добре. Подсушете върху чиста кърпа за няколко часа....
Бисквити с житоБисквити с жито
09 Февр.
Грамажът, след като се свари, се увеличава на 100-120 грама, поради това че е напоено и обема на зърното се е увеличил тройно (поне при житото, което аз използвам се получава така)....
Жито със спанакЖито със спанак
09 Февр.
Оставете ястието да се свари на слаб огън, като периодично разбърквате, за да не загори. Житото със спанак е готово....
Жито с гъбиЖито с гъби
06 Февр.
Насладете се на ароматни гъби със здравословни житни зърна....
Варено сухо житоВарено сухо жито
09 Май
Оставя се на котлон на умерена температура да се свари, докато зърната се разпукат или разцъфнат. Готово е когато е нацъфтяло и при пипане е меко....
Салата с житоСалата с жито
06 Май
Сваряваме житото в подсолена вода, изцеждаме и оставяме да изстине. Почистваме и нарязваме лука, чушката и доматите. В купа смесваме охладеното жито с нарязаните зеленчуци и поръсваме с наситнените магданоз и кориандър...
Жито за ЗадушницаЖито за Задушница
03 Март
Житото се измива на течаща вода и се отцежда. В тенджерка се залива със студена вода и на умерен огън се вари до готовност, като по време на вареното пяната се изхвърля със решетъчна лъжица....
Сортове картофи за варенеСортове картофи за варене
11 Септ.
Неврокопски картофи Най-добрите нови сортове картофи за варене се отглеждат у нас в район, където хората се занимават предимно със земеделие и туризъм....
Тънкости при варене на черен оризТънкости при варене на черен ориз
06 Февр.
Рецептите с черен ориз стават все по-популярни поради уникалните свойства на този продукт. Домакините, които не знаят как да готвят черен ориз и поради тази причина не включват продукта в диетата си, губят много. Тази...
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
Много удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва....