Gotvach.bg»Статии»Видове Ядки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съхранение на различните видове ядкиНауката е доказала, че ядките са много полезни за човешкия организъм. Те съдържат протеини, фибри и „добри” мазнини и са показали високия си капацитет за понижаване на лошия холестерол, намаляване на възпалителни процеси...
2
Ядки - видове, дневна доза и ползи
Видове ядки
Орех
Орехите са най-старата храна, позната на хората, която се добива от дърво. Още прачовеците са яли орехи 10 хиляди години преди новата ера....
Оризови ядкиВидове оризови ядки
Съществува огромно разнообразие от видове араре. Всички оризови ядки се различават по размер, цвят и форма и се предлагат, както сладки, така и солени, и пикантни разновидности....
4
Алергия към дървесни ядки
Ако имате алергия към определен вид дървесна ядка, внимавайте и при консумацията на други видове ядки....
Овесени Ядки
Видове овесени ядки
Два са видовете овесени ядки според начин на обработката им: фини и едри....
Кедрови ядки
Вреди от кедровите ядки
Кедровите ядки могат да причинят проблем на хора, които имат алергии към някои други видове ядки....
Орехите са ядки номер 1
Редовната консумация на ядки понижава риска от сърдечни заболявания, някои видове рак и диабет тип 2.
Но и останалите видове ядки притежават отлични хранителни качества....
Кедрови ядки - екзотични, но много полезни
Кедровите ядки са ядливи семена, получени от някои видове иглолистни дървета от семейство Pinaceae. В Европа се добиват по иглолистно дърво, познато като испанска пиния....
Кулинарна употреба на кедрови ядки
Кедровите ядки са не само много полезни, но и много вкусни, затова се добавят в различни видове салати, ястия и дори в десерти....
Да си направим закуска с ядки
Кедровите ядки могат да се добавят към различни видове закуски - нискомаслен йогурт, плодова салата, с тях можете да поръсите сандвича си, независимо дали е с месо или е вегетариански....
ЯдкиРедовната консумация на различни видове ядки намалява вероятността в резултат на консумираните с други храни мазнини да се натрупват по стените на артериите....
1
Консумацията на ядки намалява смъртността
Всички видове ядки съдържат голямо количество витамини А, Е и група В, а също така много микроелементи - калий, калций, фосфор и желязо.
85% от мазнините в ядките са ненаситени, които могат да намалят нивото на...
Най-вкусните мюсли можем да приготвим сами
Вместо да купувате всевъзможни видове мюсли и да се оплаквате, че все нещо недостига, пригответе си сами. Така ще прецените необходимото количество на сушени плодове и ядки.
Нагрейте фурната до 200 градуса....
Има ли някаква полза от яденето на печени ядки?
Важи за някои видове антиоксиданти, които се разграждат в процеса на изпичане. Губят се също витамин Е, тиамин и каротеноиди, като степента за загуба зависи от вида ядка....
Обявиха бадемите за суперхранаВидовете биват два. Първият е ядивният, сладък бадем. Вторият са горчивият див сорт, в който се откриват токсини....
2