Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Оризов ОцетОризов Оцет
24 Септ.
Видове оризов оцет Познат е така нареченият бял оризов оцет, който представлява бяла или бледожълта течност....
Видове оцетВидове оцет
30 Май
Разни хора -различни видове оцет....
Пай с ралични видове сиренеПай с ралични видове сирене
28 Февр.
Плънка: Различните видове сирена, брашното и млякото се слагат в тенджера. Поръсват се в черен пипер и се държи на слаб огън. Прибавят се жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа от сирене....
Видове оризВидове ориз
09 Януари
1
Видове ориз Най-широкоразпространени са три вида ориз – бял ориз, който е оригинален за Азия, ориз, отглеждан в Африка и див ориз....
Кулинарно приложение на оризовия оцетКулинарно приложение на оризовия оцет
15 Дек.
Най-често оризов оцет се използва за приготвянето на различните видове суши. С него се маринова риба или морски продукти. Освен това е много подходящ за овкусяване на ориз и салати – придава по-различен вкус....
Да си направим оризов оцет в домашни условияДа си направим оризов оцет в домашни условия
07 Февр.
Оризовият оцет се прави от оризово вино, но за приготвянето му може да се използва и само ферментирал ориз. Необходими са ви бяла захар, мая, яйца и бял ориз....
Невероятните ползи от изплакването на косата с оризов оцетНевероятните ползи от изплакването на косата с оризов оцет
27 Дек.
Защо да използвате оризов оцет при изплакване на косата? Употребата на оризов оцет за косата е полезно, защото той поддържа киселинно-алкалния баланс в нормални граници....
Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сиренаСпаначена палачинка с пълнеж от различни видове сирена
10 Август
Най-напред с пасатор разбивам добре спанака. Прибавям яйцата, млякото, брашното, олиото и солта - бъркам в дълбок съд с миксер. Трябва да се получи смес с нормална гъстота за палачинки. По ваша преценка, ако се налага...
Оризът - различни видове, различно приготвянеОризът - различни видове, различно приготвяне
21 Ноем.
Както и другите видове кристален ориз, така и той може да бъде използван дори и в салати....
Оризов сладкишОризов сладкиш
19 Септ.
1
Оризът се сварява на каша с млякото и 3 чаени чаши вода, охлажда се и се смесва с разбитите жълтъци, ванилията и захар на вкус. Прибавят се белтъците, разбити на сняг....
Оризов пастетОризов пастет
07 Януари
Получения сос през сито изсипете в ориза и добре разбъркайте. Във форма, намазана със масло и поръсена със галета изсипете половината от ориза. Отгоре изсипете месото със гъбите и отгоре останалия ориз....
Оризов омлетОризов омлет
06 Януари
1
След като и това е свършено, разделяте на две ориза и в една купичка чуквате 2 от яйцата и слагате едната половина ориз. Това е за единия омлет....
Оризов пудингОризов пудинг
03 Юли
Прибавете ориза и половината от млякото. Сложете сместа да се вари, като непрекъснато разбърквате. Изключете котлона и оставете да къкри, докато оризът се свари. Разбърквайте от време на време....
Оризов кексОризов кекс
10 Ноем.
Изпечете оризовия кекс в умерено загряна фурна....
Оризов клинОризов клин
26 Юли
В тенджера с подсолена и вряща вода около 1 л слагаме ориза да ври. Като се свари, слагаме да изстине малко и слагаме яйцата и сиренето. Разбъркваме. Омесваме тестото, разделяме на две топки и ги разточваме....
Оризов хлябОризов хляб
25 Януари
Измийте ориза с топла вода. Сварете го в подсолена вода на котлона в подходяща тенджерка и щом набъбне го дръпнете. Отцедете го в гевгир или голяма цедка....
Оризов десертОризов десерт
21 Март
Поръсете с накиснатото в ром кокосово брашно, разстелете отгоре ориза и печете до готовност. Преди поднасяне поръсете с пудра захар....
Оризов сладкишОризов сладкиш
19 Септ.
1
Оризът се сварява на каша с млякото и 3 чаени чаши вода, охлажда се и се смесва с разбитите жълтъци, ванилията и захар на вкус. Прибавят се белтъците, разбити на сняг....
Оризов шницелОризов шницел
27 Септ.
1
Объркайте сварения ориз с пасирания картоф 1-2 яйца, настъргания фино лук, морков, пасирания чесън, подправките и брашното. Добре омесете сместа и я оставете да почине за 45 минути в хладилник....
Оризов кексОризов кекс
15 Април
1
Изчистеният и измит ориз се вари с малко вода, бавно се долива млякото и се доварява. Свареният ориз се оставя да изстине. Маслото се разбива на пяна със захарта....
Оризов пастетОризов пастет
07 Януари
Получения сос през сито изсипете в ориза и добре разбъркайте. Във форма, намазана със масло и поръсена със галета изсипете половината от ориза. Отгоре изсипете месото със гъбите и отгоре останалия ориз....
Малинов оцетМалинов оцет
03 Септ.
Намачкайте малините и ги сложете в стъклен буркан. Залейте ги с оцета. Завържете гърлото на буркана с плат и го дръжте 14 дни на слънце. След това прецедете оцета през тензух, налейте го в бутилки и ги затворете...
Ябълков оцетЯбълков оцет
12 Дек.
2
Настържете ябълките, след което прибавете към тях водата, захарта, бирената мая и хляба. Разбъркайте сместа и я оставете в отворен съд на тъмно място. Сместа трябва да престои така 10 дни при температура 20 градуса, като...
Противогрипен оцетПротивогрипен оцет
08 Май
Обелете и смелете 1 глава чесън. Смесете с останалите билки и подправки и залейте с 250 милилитра вода. Варете 10 минути на водна баня. След изстиване прецедете и смесете с оцета. Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена...
Малинов оцетМалинов оцет
13 Септ.
Сипете малините в буркан. Отгоре насипете захарта и след това залейте с оцета. Затворете добре буркана и сложете в хладилника. Малиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици. Трайността му е до 6 месеца, съхраняван...