Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Умна вилица соли манджите по наш вкусУмна вилица соли манджите по наш вкус
17 Февр.
1
Създателите на вилицата споделят, че електричеството е това, което стимулира вкусовите рецептори, а не самата храна. При тяхното изобретение върхът и дръжката на вилицата функционират като електроди....
Как се подреждат нож и вилица?Как се подреждат нож и вилица?
08 Окт.
Правилното подреждане на приборите на масата, особено когато става въпрос за официално събитие, е много важно. Приборите за хранене се разполагат отляво и отдясно на чинията. Отдясно на чинията трябва да бъдат лъжиците...
Пита ВИЛИПита ВИЛИ
21 Дек.
Разтворете маята в топлата вода заедно със захарта и оставете да бухне. Смесете останалите продукти и замесете средно меко тесто. Оставете го на топло място за около 40 минути. Разделете втасалото тесто на 2 части. Първата...
Месеница ВилиМесеница Вили
28 Март
Замесваме меко тесто от активираната мая, разбита в топлата вода, със захарта и останалите продукти. От яйцето жълтъкът е за намазване, а белтъкът-в тестото. Оставяме да втаса 40 минути, разделя се на 3 топки. Всяка се...
Реване ВилиРеване Вили
14 Януари
1
От изброените продукти се приготвя сместа за реването, като се прибавят по реда, в който са изброени. Сместа се сипва в подмазнена тава и се пече в силна фурна 220 градуса. Оставя се да изстине. Прави се сироп и още...
Първите вилици се ползвали само за ритуалиПървите вилици се ползвали само за ритуали
05 Април
Дори и в Библията се споменава използването на вилици при религиозни церемонии на древните юдеи. Интересен факт е, че първите вилици в почти всички култури на планетата не са служели за хранене....
Зимна капама ВилиЗимна капама Вили
23 Януари
1
Първо, в тиган се загрява олиото и се запържва оризът, докато стане прозрачен, налива се 50 мл вода и се овкусява със сол, счукан кимион и черен пипер. На дъното на глинен съд се поставя цял лист от киселото зеле, останалото...
Kекса на ВилиKекса на Вили
01 Март
Захарта и яйцата се разбиват добре да побеляване на сместа. Добавя се олиото на тънка струя при непрекъснато бъркане. Прибавя се прясното мляко и по малко брашното, омесено с бакпулвера и ванилията. Бърка се до усвояването...
Запеканката на ВилиЗапеканката на Вили
02 Февр.
3
Сваряват се обелените и нарязани на колелца картофи, броколи в подсолена вода за 10 минути. Отцеждаме и сипваме в намазана с масло тавичка. Овкусяваме с малко сол, черен пипер и чубрица. Отгоре се натрошава сиренето....
Милинките на ВилиМилинките на Вили
05 Февр.
5
Маята се разбърква с топлата вода и захарта. Оставя се докато отгоре се получат мехурчета и сипваме в пресято брашно. Добавя се прясното мляко, яйцето, солта, оцета. Замесваме тесто и оставяме докато удвои обема си. С...
Поверия за ножа и вилицатаПоверия за ножа и вилицата
25 Февр.
2
Ако на масата се оставят кръстосани нож и вилица, рискуваме да предизвикаме семейна свада....
Ето защо да използвате истински вилици, а не пластмасови!Ето защо да използвате истински вилици, а не пластмасови!
26 Април
Дори да се храниш в офиса, вземи истинска вилица, нож или лъжица!...
Панирани пилешки филенца на ВилиПанирани пилешки филенца на Вили
03 Февр.
Нарязва се пилешкото месо на филенца. Поръсваме със сол и черен пипер. Смесва се соев сос и горчица. Намазваме филето и оставяме да поеме поправките за 30 минути. В купа се разбиват яйцата, брашното сипваме в чиния...
Историята на вилицата - от Античността до днесИсторията на вилицата - от Античността до днес
02 Дек.
И именно оттам вилицата се е разпространила в останалата част на Европа....
От коя страна се слага вилицата на масата?От коя страна се слага вилицата на масата?
01 Окт.
От външната страна с гърба надолу се намира вилицата за предястието. До нея се намира вилицата за салата, ако такава ще бъде сервирана. Най-навътре в близост до чинията се намира вилицата за основното ядене....
Вили Марковска стресира без гримВили Марковска стресира без грим
03 Окт.
Красивата актриса Вили Марковска се запусна. На последния фотос тя стресира феновете си без капка грим. Лицето на Марковска определено е в плачевно състояние....
Вили Марковска стана мъжка майкаВили Марковска стана мъжка майка
19 Март
1
Вили Марковска покори и феновете на сериала Столичани в повече, в който обаче спря да се снима, когато бременността й напредна. Вили Марковска се снима от съвсем малка в кинопродукции....
Вили Марковска е бременна с момиченцеВили Марковска е бременна с момиченце
14 Дек.
Актрисата Вили Марковска очаква дете, което трябва да се роди в края на април следващата година. Самата Вили дори задочно разкрива, че очаква момиченце....
Как са се появили вилиците? Кратка история на приборите за храненеКак са се появили вилиците? Кратка история на приборите за хранене
16 Юли
Първите вилици са имали само два зъба и през 18 век са били собственост на благородни заможни хора. Около 18 век се използват главно вилици с четири зъба....
История и приготвяне на фондюИстория и приготвяне на фондю
03 Юни
1
И така всеки потапял в тигана забодени на дълги вилици залъци хляб, които внимателно завъртали, за да се овалят от всички страни със сирене....
Правила за изискано ядене на зеленчуциПравила за изискано ядене на зеленчуци
27 Дек.
Пюрето например се консумира с помощта на нож и вилица, като с нож слагаме порция пюре върху вилицата....
Да ядем яйца изисканоДа ядем яйца изискано
06 Март
Пълнените яйца се ядат с помощта на вилица и нож. Пъдпъдъчите, пълни с хайвер, обикновено се ядат с ръце....
Аранжиране и поднасяне на празнични ястияАранжиране и поднасяне на празнични ястия
23 Дек.
1
Тогава върху сгънатата салфетка ще сложите отдясно вилицата и ножа, като към чинията ще бъде поставен ножът, обърнат с режещата страна към нея, а вилицата ще е до него....
Съвети за поднасяне на риба и морски даровеСъвети за поднасяне на риба и морски дарове
29 Май
Когато сервирате риба, добре е освен традиционните ножове и вилици да дадете на гостите възможност да използват и специален нож за нарязване на риба, както и специална вилица....
Как да ядем раци и други морски даровеКак да ядем раци и други морски дарове
04 Септ.
С помощта на тази вилица се изгребва и месото от опашката – първо от единия край, после от другия. Едрите скариди се разрязват с помощта на вилица, като леко се придържа чинията с лявата ръка....