Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Вино МалагаВино Малага
15 Юни
В зависимост от възрастта си вината биват: малага (отлежали най-много шест месеца); - Малага криадера (отлежали между шест месеца и две години); - Малага нобле (отлежали между две и три години); - Малага анего (отлежали...
Малай с пудра захарМалай с пудра захар
11 Март
Слагаме брашното и гриса в купа. Смесваме брашното с гриса и разбъркваме. Правим дупка по средата и слагаме вътре половината мляко и содата да се активира. Разбъркваме с ръка. В другата част от киселото мляко слагаме...
Малай с царевично брашноМалай с царевично брашно
05 Февр.
Киселото мляко прави, така че и с по-малко олио става сочен малай, щипка сол, след това слагате две чаени чаши фино царевично брашно, чашите са с вместимост 200 мл....
Добруджански малай с царевичен грисДобруджански малай с царевичен грис
23 Ноем.
Добруджанският малай с царевичен грис е готов....
Традиционен сладкиш от Малага (Torta Malagueña)Традиционен сладкиш от Малага (Torta Malagueña)
20 Февр.
Типичен за зоната на Малага, където хората обожават вкуса му и пазят рецептата (Torta Malagueña de anis y aceite), предавайки я от поколение на поколение....
Как се прави малага?Как се прави малага?
17 Дек.
Малага е едно от най-популярните испански вина. Виното Малага, което се приготвя основно в района на едноименния град, разположен по крайбрежието на Средиземно море, е ликьорно вино....
ВиноВино
23 Август
Това са Пенливи вина (Шампанско от областта Шампан, естествено пенливи вина, газирани вина) и Подсилени с алкохол вина (Мадейра, Малага, Порто, Шери, Вермут)....
МалайМалай
31 Август
2
Печете малая в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 - 30 минути....
Румънски малайРумънски малай
29 Юли
Брашното се попарва с вряла вода и се оставя за 3 часа на топло да набъбне. Добавя се сол, захар, сода, ванилия и всичко се разбърква. Добавя се млякото, намачканата тиква и пшеничното брашно. Разбърква се и се...
Добруджански МалайДобруджански Малай
24 Септ.
2
Изключително лесна и бърза рецепта за добруджански малай, който да приготвите за закуска на вашите близки. Преди да започнете, включете фурната да загрява. Разбийте две яйца с малко сол и захар....
Вино ХересВино Херес
07 Януари
Десертните вина са една отделна и интересна група питиета, неизвестно защо сочени като любими на възрастните дами заради своята сладост. Всъщност това е изискано вино за ценители и всеки, който познава чудесния представител...
Червено ВиноЧервено Вино
21 Февр.
1
Вече е и факт - червеното вино е по-полезно от бяло вино, твърдят учени от световни институти. Те съветват за постоянна и редовна употреба на червено вино, естествено в умерени количества. Виното е навярно най-старата...
Газирано виноГазирано вино
08 Март
Газираното вино е вид пенливо вино, в което изкуствено е добавен въглероден диоксид. Именно на него се дължат малките и многобройни мехурчета и заради тях виното е получило наименованието си газирано. Като вид на пенливото...
Вино ПортоВино Порто
04 Март
Порто представлява подсилено ликьорно вино, характерно за Португалия. Напитката е популярна още под наименованието Портвайн. Тя се приготвя в североизточните предели на страната и по-точно в долината на река Дуро. Отличава...
Вино МадейраВино Мадейра
26 Февр.
Мадейра представлява ликьорно вино, което се приготвя на едноименния португалски остров, намиращ се в Атлантическия океан, срещу северозападните предели на Африка. Силното слънце и географското разположение са чудесна...
Вино МарсалаВино Марсала
23 Февр.
2
Марсала представлява подсилено ликьорно вино. То се приготвя в района на сицилианските градове Марсала и Трапани. При направата му се използват плодовете на местни лозови насаждения. Обикновено това са бели сортове грозде...
Змийско виноЗмийско вино
22 Юни
Змийското вино представлява екзотична алкохолна напитка. Тя превъзхожда всички други питиета по това, че в бутилката, в която се продава алкохолът, лежи цяла отровна змия. Необичайното пиво произлиза от Азия и по-конкретно...
Бяло ВиноБяло Вино
17 Май
2
Всеки сомелиер по света знае основният закон – месото да се сервира с червено вино, а рибата – с бяло. Този постулат дори бе доказан преди известно време по силата на науката, когато японски специалисти потвърдиха правилото...
Греяно виноГреяно вино
08 Януари
1
Вместо вино и ром трябва да използвате портокалов или ябълков сок. Така ще получите изключително вкусна и полезна напитка с освежаващ аромат....
Малиново виноМалиново вино
08 Май
2
Отворът трябва да е много добре уплътнен, за да се получи вино, а не оцет. Ферментацията продължава между 3 и 5 дена, след което се премахва утайката. Оставете малиновото вино на топло място за още 2-3 дена....
Ябълково виноЯбълково вино
27 Ноем.
4
След ферментацията се получава вино с 11 градуса алкохолно съдържание. След края на ферментацията виното се бутилира. Ако не добавите захар ябълковото вино ще е нетрайно и слабо....
Българско ВиноБългарско Вино
06 Март
1
Готовото вино се източва и се слага в подходящ съд (бъчва). Това е ориентировъчен процес, но всеки сорт вино грозде има специфични особености при приготвянето. Рецептата за домашно вино е изпълнена!...
Лятно виноЛятно вино
12 Май
1
В широк съд слагаме няколко кубчета лед и едно парченце портокал. Сипваме виното и доливаме с фантата. Към всичко това добавяме 1 с.л мартини. Разбъркваме добре и сервираме....
Топло виноТопло вино
27 Февр.
Виното се слага в дълбока тенджера на котлона. Към него се прибавят захарта, нарязаните на кубчета ябълки, черният пипер, канелата и зърната карамфил. След като заври, виното се сваля от огъня и се оставя да престои 10...
Шипково виноШипково вино
16 Ноем.
Шипковото вино е готово....