Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата Хармония на вкусаЗеленчуците се измиват и нарязват на филийки.
Овкусяват се по същия ред, както са изброени подправките....
26 Януари
Яйчената салата за ракия на лелинчоЯйчената салата за ракия на лелинчо (мъжът на леля) може да сервираме върху листо от зелена салата или по друг начин.
Важното е към нея да се поднесе хубава домашна ракия....
31 Юли
Как да подобрим вкуса на ракията?След като мине определеният срок, ракията придобива приятен вкус, а спиртният дъх магически изчезва....
17 Февр.
Закуска четири вкусаОт втасалото тесто разточвам тънка кора във формата на квадрат. В средата на квадрата поставям кръст, за да разделя блата на 4 части.
Във всяка част слагам различни продукти....
09 Дек.
Крем Три вкусаРазбивам белтъците с 1 ч.ч. захар на сняг и добавям към крема. Разбърквам много добре.
Получената смес разделям на три части. Към първата добавям есенция по избор - ванилия или лимонова /може и портокалова/....
11 Април
Торта Трите вкусаСлед това слагаме една супена лъжица течен шоколад и го разнасяме на всякъде.
Продължаваме в същия дух - бисквитки, крем, шоколад, докато завършим. Получава се една много красива, шарена и вкусна торта....
23 Ноем.
Гюлова ракия - Ракия от розиРозовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус.
Бидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни....
28 Ноем.
2
Гюлова ракия - Ракия от розиРозовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус.
Бидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни....
28 Ноем.
2
Ракия от тикваКоличеството на захарния разтвор трябва да отговаря на килограмите почистена и нарязана тиква.
Количеството тиква със захарен сироп се сварява и трябва, след това да се разбърка добре на еднородна каша....
29 Април
1
Ракия от джанкиКонцентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%....
28 Ноем.
2
Ракия от царевицаСлед края на ферментацията материалът се дестилира. За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди....
28 Ноем.
3
Ракия от джанкиКонцентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%....
28 Ноем.
2
Ракия от царевицаСлед края на ферментацията материалът се дестилира. За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди....
28 Ноем.
3
Домашна ракия от царевицаВари се домашната ракия веднага, защото иначе ще прокисне.
Първото варене излиза патока, но при повторното тече само еликсир....
01 Юни
1
Домашна ракия от ечемикОтвиваме зърната с тензух и ги потапяме в съда за ракия.
Преди да започнем да варим нашата ракия от ечемик, я оставяме поне 15-20 дена на слънчево място....
24 Януари
Ракия от див чесънДивият чесън се нарязва на едро.
В стъклен съд се поставя чесънът и се залива с ракията.
Престоява 2 седмици.
Прецежда се с обикновена цедка и се бутилира....
16 Януари
Домашна ракия от смокиниАлкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва да е около 38 градуса....
21 Ноем.
10
Марината с ракия за телешко месоОставете да се маринова поне 2 часа на хладно в покрит съд.
Съставките за маринатата са достатъчни за 1/2 кг телешко....
23 Юли
Лечебна ракия с левурдаЗаливат се с домашна ракия, докато се покрият, и се оставят да преседят 14 дни на топло и слънчево място.
След това ракията се прецежда и налива в стъклена бутилка....
06 Април
Греяна ракия с медСипете ракията в подходящ съд или чайник.
Загрейте я заедно с меда до кипване, снемете от котлона и дръжте затворен съда.
Поднесете греяната ракия с мед топла....
20 Ноем.
5
Вкусни пирожки с три вкусаВсяка разточваме на правоъгълен лист и нарязваме на квадратчета или правоъгълници, като на всеки слагаме различен пълнеж, за да получим пирожки с три вкуса - с мармалад, кашкавал и луканка и със сирене....
03 Април