Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Салата Хармония на вкусаСалата Хармония на вкуса
26 Януари
Зеленчуците се измиват и нарязват на филийки. Овкусяват се по същия ред, както са изброени подправките....
Яйчената салата за ракия на лелинчоЯйчената салата за ракия на лелинчо
31 Юли
Яйчената салата за ракия на лелинчо (мъжът на леля) може да сервираме върху листо от зелена салата или по друг начин. Важното е към нея да се поднесе хубава домашна ракия....
Как да подобрим вкуса на ракията?Как да подобрим вкуса на ракията?
17 Февр.
След като мине определеният срок, ракията придобива приятен вкус, а спиртният дъх магически изчезва....
Козунак с ракия на конци, замесен в хлебопекарнаКозунак с ракия на конци, замесен в хлебопекарна
08 Април
Печете в загрята фурна на 160 градуса....
Закуска четири вкусаЗакуска четири вкуса
09 Дек.
От втасалото тесто разточвам тънка кора във формата на квадрат. В средата на квадрата поставям кръст, за да разделя блата на 4 части. Във всяка част слагам различни продукти....
Крем Три вкусаКрем Три вкуса
11 Април
Разбивам белтъците с 1 ч.ч. захар на сняг и добавям към крема. Разбърквам много добре. Получената смес разделям на три части. Към първата добавям есенция по избор - ванилия или лимонова /може и портокалова/....
Торта Трите вкусаТорта Трите вкуса
23 Ноем.
След това слагаме една супена лъжица течен шоколад и го разнасяме на всякъде. Продължаваме в същия дух - бисквитки, крем, шоколад, докато завършим. Получава се една много красива, шарена и вкусна торта....
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус. Бидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни....
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус. Бидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни....
Ракия от тикваРакия от тиква
29 Април
1
Количеството на захарния разтвор трябва да отговаря на килограмите почистена и нарязана тиква. Количеството тиква със захарен сироп се сварява и трябва, след това да се разбърка добре на еднородна каша....
Ракия от джанкиРакия от джанки
28 Ноем.
2
Концентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%....
Ракия от царевицаРакия от царевица
28 Ноем.
3
След края на ферментацията материалът се дестилира. За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди....
Ракия от джанкиРакия от джанки
28 Ноем.
2
Концентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%....
Ракия от царевицаРакия от царевица
28 Ноем.
3
След края на ферментацията материалът се дестилира. За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди....
Желиран крем 3 вкусаЖелиран крем 3 вкуса
27 Август
Желираният крем 3 вкуса е готов....
Домашна ракия от житоДомашна ракия от жито
20 Юли
След 8 дни при добра температура може да варим домашната ракия....
Домашна ракия от царевицаДомашна ракия от царевица
01 Юни
1
Вари се домашната ракия веднага, защото иначе ще прокисне. Първото варене излиза патока, но при повторното тече само еликсир....
Домашна ракия от ечемикДомашна ракия от ечемик
24 Януари
Отвиваме зърната с тензух и ги потапяме в съда за ракия. Преди да започнем да варим нашата ракия от ечемик, я оставяме поне 15-20 дена на слънчево място....
Ракия от див чесънРакия от див чесън
16 Януари
Дивият чесън се нарязва на едро. В стъклен съд се поставя чесънът и се залива с ракията. Престоява 2 седмици. Прецежда се с обикновена цедка и се бутилира....
Домашна ракия от смокиниДомашна ракия от смокини
21 Ноем.
10
Алкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва да е около 38 градуса....
Ракия от сини сливиРакия от сини сливи
15 Ноем.
7
Ракията от сини сливи е готова....
Марината с ракия за телешко месоМарината с ракия за телешко месо
23 Юли
Оставете да се маринова поне 2 часа на хладно в покрит съд. Съставките за маринатата са достатъчни за 1/2 кг телешко....
Лечебна ракия с левурдаЛечебна ракия с левурда
06 Април
Заливат се с домашна ракия, докато се покрият, и се оставят да преседят 14 дни на топло и слънчево място. След това ракията се прецежда и налива в стъклена бутилка....
Греяна ракия с медГреяна ракия с мед
20 Ноем.
5
Сипете ракията в подходящ съд или чайник. Загрейте я заедно с меда до кипване, снемете от котлона и дръжте затворен съда. Поднесете греяната ракия с мед топла....
Вкусни пирожки с три вкусаВкусни пирожки с три вкуса
03 Април
Всяка разточваме на правоъгълен лист и нарязваме на квадратчета или правоъгълници, като на всеки слагаме различен пълнеж, за да получим пирожки с три вкуса - с мармалад, кашкавал и луканка и със сирене....