Gotvach.bg»Статии»Готвене на бамя
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Готвене на бамя

Търсиш информация за Готвене на бамя? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене на бамя.
Съвети при готвене на бамяСъвети при готвене на бамя
Ако вашата бамя е съхранявана в хладилника, преди да започнете да готвите я извадете и я оставете да се стопли до стайна температура....
БамяБамя
Някои хора не харесват слузта, която бамята пуска по време на готвене, но именно тя сгъстява ястието....
Бамята е храна за болен стомахБамята е храна за болен стомах
Ако обаче не я харесвате, е най-добре 2 часа преди готвене да я накиснете в студен сок от лимон. Друг вариант е да я бланширате за 5 минути в оцет и вода....
Нестандартни постни ястия за вегетарианциНестандартни постни ястия за вегетарианци
Добавете обикновената и лютата чушка и гответе още 5 минути. Изсипете и царевичните зърна, и гответе 5 минути. Ястието се разбърква добре и се изписва и бобът, който се готви за още 2 минути....
Съвети и правила за правене на гювечСъвети и правила за правене на гювеч
3
Другата съществена част на гювеча – независимо дали готвите постна или местна гозба, най-добре ще ви се получи, ако имате възможност да го приготвите в глинен съд....
Калории в зеленчуцитеКалории в зеленчуците
Това е така поради факта, че повечето водата съдържаща се в тях се абсорбира по време на готвене. Голяма част от зеленчуците са алкално-формиращи, което помага за запазване на костната плътност....
Какво знаете за бразилската кухня?Какво знаете за бразилската кухня?
Кореноплодни зеленчуци като маниока, сладки картофи, фъстъци, екзотичните плодове като манго, папая, гуава, портокал, маракуя, ананас и други са сред местните съставки, използвани при готвене....
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
Когато ви потрябват, пускайте ги замразените зеленчуци за гювеч в тавата, в която ще готвите гювеча....
Кои пробиотични храни са подходящи и за веганиКои пробиотични храни са подходящи и за вегани
Ако се използват за готвене, имайте предвид, че това трябва да става на много ниска температура, за да не се убият полезните бактерии. Комбуча Това е напитка от ферментирал чай....
Най-добрите подправки за супаНай-добрите подправки за супа
Не забравяйте, обаче, че когато готвите посни супи, е добре да прибавите и малко мазнина, най-добре масло или зехтин. Телешкото варено се подправя традиционно с целина, черен пипер на зърна и магданоз....
Спасете останалата храна от трапезата ето такаСпасете останалата храна от трапезата ето така
Важно е след като вземем замразения пакет, при готвене да избегнем разкашкването на съдържанието. Важно е да не се варят....
Правилно овкусяване и готвене на птициПравилно овкусяване и готвене на птици
Ако птиците са с повече мазнини, те трябва да се отстранят в процеса на готвене. По възможност отстранете по-големите натрупвания на мазнини в кухините на тялото и шията....
Най-готвените български ястияНай-готвените български ястия
3
Кои са най-готвените български ястия, може да проследите във вкусната ни галерия горе. А ако ви се дояде пиле с картофи, няма какво да му мислите. page1....
Как да сготвим гювечКак да сготвим гювеч
Единствената разлика при двете рецепти е, че ако готвите гювеч с месо, първо трябва да го запържите в мазнина....
Климатична диета: какво е това?Климатична диета: какво е това?
Препоръчително е да приемате само онези продукти, които определено използвате при готвене. По-добре е да не изхвърляте остатъците, а да направите подготовка и да ги замразите за в бъдеще....