Gotvach.bg»Статии»Готвене на бамя
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при готвене на бамя
Ако вашата бамя е съхранявана в хладилника, преди да започнете да готвите я извадете и я оставете да се стопли до стайна температура....
Бамя
Някои хора не харесват слузта, която бамята пуска по време на готвене, но именно тя сгъстява ястието....
Бамята е храна за болен стомах
Ако обаче не я харесвате, е най-добре 2 часа преди готвене да я накиснете в студен сок от лимон. Друг вариант е да я бланширате за 5 минути в оцет и вода....
Нестандартни постни ястия за вегетарианци
Добавете обикновената и лютата чушка и гответе още 5 минути. Изсипете и царевичните зърна, и гответе 5 минути. Ястието се разбърква добре и се изписва и бобът, който се готви за още 2 минути....
Съвети и правила за правене на гювечДругата съществена част на гювеча – независимо дали готвите постна или местна гозба, най-добре ще ви се получи, ако имате възможност да го приготвите в глинен съд....
3
Калории в зеленчуците
Това е така поради факта, че повечето водата съдържаща се в тях се абсорбира по време на готвене.
Голяма част от зеленчуците са алкално-формиращи, което помага за запазване на костната плътност....
Какво знаете за бразилската кухня?
Кореноплодни зеленчуци като маниока, сладки картофи, фъстъци, екзотичните плодове като манго, папая, гуава, портокал, маракуя, ананас и други са сред местните съставки, използвани при готвене....
Консервиране на гювеч
Когато ви потрябват, пускайте ги замразените зеленчуци за гювеч в тавата, в която ще готвите гювеча....
Кои пробиотични храни са подходящи и за вегани
Ако се използват за готвене, имайте предвид, че това трябва да става на много ниска температура, за да не се убият полезните бактерии.
Комбуча
Това е напитка от ферментирал чай....
Най-добрите подправки за супа
Не забравяйте, обаче, че когато готвите посни супи, е добре да прибавите и малко мазнина, най-добре масло или зехтин.
Телешкото варено се подправя традиционно с целина, черен пипер на зърна и магданоз....
Спасете останалата храна от трапезата ето така
Важно е след като вземем замразения пакет, при готвене да избегнем разкашкването на съдържанието. Важно е да не се варят....
Правилно овкусяване и готвене на птици
Ако птиците са с повече мазнини, те трябва да се отстранят в процеса на готвене. По възможност отстранете по-големите натрупвания на мазнини в кухините на тялото и шията....
Най-готвените български ястияКои са най-готвените български ястия, може да проследите във вкусната ни галерия горе. А ако ви се дояде пиле с картофи, няма какво да му мислите.
page1....
3
Как да сготвим гювеч
Единствената разлика при двете рецепти е, че ако готвите гювеч с месо, първо трябва да го запържите в мазнина....
Климатична диета: какво е това?
Препоръчително е да приемате само онези продукти, които определено използвате при готвене. По-добре е да не изхвърляте остатъците, а да направите подготовка и да ги замразите за в бъдеще....