Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Биволско месоГотвене на биволско месо
Биволското месо понася отлично термичната обработка. То може да бъде пържено в тиган или изпечено на фурна и скара. От него могат да се приготвят всякакви апетитни пържоли и стекове....
10 Август
Бързо гювече с биволско месоДолива се водата и се пекат в загрята фурна на 200 градуса.
Бързото гювече с биволско месо е много вкусно!...
30 Април
Заготовка за готвене на ядене в бурканиВзимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
01 Септ.
Кисело зеле със свинско месо за готвенеРъсваме черен пипер на вкус, къри на вкус и слагаме мас (50 г)....
06 Дек.
Грешките при готвене на месоГрешка номер 5 - Грешка при избора на техника на готвене
Коя техника на готвене е най-подходяща, зависи от това от кое животно идва месото....
28 Окт.
Готвене на месо с плодовеДобави нектарините след 5 минути от началото на готвенето и оставете сместа да къкри, докато пилето се зачервява, а нектарините омекнат....
12 Ноем.
2
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Мариноване и готвене на конско месоМариноване и готвене на конско месо
Тъй като конското месо е малко по-сухо, се препоръчва преди да се приготви, то да се накисне в марината, благодарение на която да стане още по-крехко, сочно и апетитно....
15 Ноем.
Биволско МлякоИзбор и съхранение на биволско мляко
В по-големите вериги магазини може да откриете кисело биволско мляко....
31 Май
1
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоПреди готвенето се намазва още веднъж, а останалият сос се налива във вътрешността на патицата.
Слага се във фурната да се пече без капак, като периодично месото се полива с получения при готвенето сос....
16 Юни
Домати за готвенеОхладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан пресен магданоз. Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути....
10 Окт.
Тънкости при готвене на козе и овче месоПреди да готвите овчето месо, добре е да го мариновате, за да узрее и да отстраните неприятния специфичен мирис....
30 Май
1
Биволско мляко - чудо на природатаБиволското мляко има и друго име и то е чудото на природата. Най-ползотворно е киселото биволско мляко. То е изключително ценен продукт с висока хранителна стойност и безброй положителни свойства....
26 Март
Отглеждане на домат Биволско сърцеОсобености на отглеждането на Биволско сърце
Този сорт домати дава едри плодове, затова при отглеждането задължително се изисква опора. Днес доматът Биволско сърце дава устойчиви на болести плодове....
04 Август
Биволско сирене на тиган със сладко от смокиниНарязваме сиренето на филийки с дебелина около 1 см, след което го запичаме от двете страни в грил тиган или обикновен тиган с незалепващо покритие с малко масло....
24 Ноем.
Съвети при готвенето на дивечово месоЗа различните видове дивеч времето на престой на месото преди готвене е различно. За птиците е от 3 до 5 дни, за зайците е 2-3 дни. Почистването от вътрешности обаче се прави веднага след лова....
10 Май
Мариновано биволско бонфилеДръжте съда на хладно. След това изпечете биволското от двете страни върху подмазнена скара, барбекю или плоча.
Поднесете мариновано биволско бонфиле с гарнитура по избор....
08 Февр.
Домашно биволско сиренеВ хладна водна баня се слага млякото и се вдига на 68 градуса. След това се изчаква да спадне на 34 градуса и се съсирва с 1 ч.л. мая. Изчаква се 40 мин. да се пресече.
Режи се на кубчета 5 см....
24 Януари
3
Запечено биволско сиренеНа дъното на съда, в който ще се пече сиренето, се накапва малко зехтин. Лукът се почиства и нарязва на шайби.
Поставя се в намазнения съд, а отгоре се нареждат нарязаното на плочки биволско сирене....
27 Януари
Пържени банани за готвенеИзвадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
05 Юли
Стерилизирани тиквички за готвенеКато кипне водата, се държи 15 минути и се оставя в топлата вода и на другия ден се вади и слага на студено в мазето.
Може да се използва всякакво ядене, като се изцежда от водата....
26 Май
2
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
До голяма степен неговият вкус зависи...
04 Юни
Сос за риба на скара с биволско кисело млякоРазмесете биволско мляко със солта, счукания чесън и нарязания на ситно копър и поднесете като сос за риба.
Много подходящ за печена риба....
09 Март