Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Биволско месоБиволско месо
10 Август
Готвене на биволско месо Биволското месо понася отлично термичната обработка. То може да бъде пържено в тиган или изпечено на фурна и скара. От него могат да се приготвят всякакви апетитни пържоли и стекове....
Бързо гювече с биволско месоБързо гювече с биволско месо
30 Април
Долива се водата и се пекат в загрята фурна на 200 градуса. Бързото гювече с биволско месо е много вкусно!...
Винен кебап с биволско месоВинен кебап с биволско месо
28 Септ.
Виненият кебап с биволско месо се поднася варен ориз....
Консервирано месо за готвенеКонсервирано месо за готвене
16 Септ.
Консервираното месо за готвене е готово....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Кисело зеле със свинско месо за готвенеКисело зеле със свинско месо за готвене
06 Дек.
Ръсваме черен пипер на вкус, къри на вкус и слагаме мас (50 г)....
Грешките при готвене на месоГрешките при готвене на месо
28 Окт.
Грешка номер 5 - Грешка при избора на техника на готвене Коя техника на готвене е най-подходяща, зависи от това от кое животно идва месото....
Готвене на месо с плодовеГотвене на месо с плодове
12 Ноем.
2
Добави нектарините след 5 минути от началото на готвенето и оставете сместа да къкри, докато пилето се зачервява, а нектарините омекнат....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Мариноване и готвене на конско месоМариноване и готвене на конско месо
15 Ноем.
Мариноване и готвене на конско месо Тъй като конското месо е малко по-сухо, се препоръчва преди да се приготви, то да се накисне в марината, благодарение на която да стане още по-крехко, сочно и апетитно....
Биволско МлякоБиволско Мляко
31 Май
1
Избор и съхранение на биволско мляко В по-големите вериги магазини може да откриете кисело биволско мляко....
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоКулинарни тайни при готвене на патешко месо
16 Юни
Преди готвенето се намазва още веднъж, а останалият сос се налива във вътрешността на патицата. Слага се във фурната да се пече без капак, като периодично месото се полива с получения при готвенето сос....
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан пресен магданоз. Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути....
Тънкости при готвене на козе и овче месоТънкости при готвене на козе и овче месо
30 Май
1
Преди да готвите овчето месо, добре е да го мариновате, за да узрее и да отстраните неприятния специфичен мирис....
Биволско мляко - чудо на природатаБиволско мляко - чудо на природата
26 Март
Биволското мляко има и друго име и то е чудото на природата. Най-ползотворно е киселото биволско мляко. То е изключително ценен продукт с висока хранителна стойност и безброй положителни свойства....
Отглеждане на домат Биволско сърцеОтглеждане на домат Биволско сърце
04 Август
Особености на отглеждането на Биволско сърце Този сорт домати дава едри плодове, затова при отглеждането задължително се изисква опора. Днес доматът Биволско сърце дава устойчиви на болести плодове....
Биволско сирене на тиган със сладко от смокиниБиволско сирене на тиган със сладко от смокини
24 Ноем.
Нарязваме сиренето на филийки с дебелина около 1 см, след което го запичаме от двете страни в грил тиган или обикновен тиган с незалепващо покритие с малко масло....
Съвети при готвенето на дивечово месоСъвети при готвенето на дивечово месо
10 Май
За различните видове дивеч времето на престой на месото преди готвене е различно. За птиците е от 3 до 5 дни, за зайците е 2-3 дни. Почистването от вътрешности обаче се прави веднага след лова....
Мариновано биволско бонфилеМариновано биволско бонфиле
08 Февр.
Дръжте съда на хладно. След това изпечете биволското от двете страни върху подмазнена скара, барбекю или плоча. Поднесете мариновано биволско бонфиле с гарнитура по избор....
Домашно биволско сиренеДомашно биволско сирене
24 Януари
3
В хладна водна баня се слага млякото и се вдига на 68 градуса. След това се изчаква да спадне на 34 градуса и се съсирва с 1 ч.л. мая. Изчаква се 40 мин. да се пресече. Режи се на кубчета 5 см....
Запечено биволско сиренеЗапечено биволско сирене
27 Януари
На дъното на съда, в който ще се пече сиренето, се накапва малко зехтин. Лукът се почиства и нарязва на шайби. Поставя се в намазнения съд, а отгоре се нареждат нарязаното на плочки биволско сирене....
Пържени банани за готвенеПържени банани за готвене
05 Юли
Извадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
Стерилизирани тиквички за готвенеСтерилизирани тиквички за готвене
26 Май
2
Като кипне водата, се държи 15 минути и се оставя в топлата вода и на другия ден се вади и слага на студено в мазето. Може да се използва всякакво ядене, като се изцежда от водата....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
04 Юни
Месото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня. До голяма степен неговият вкус зависи...
Сос за риба на скара с биволско кисело млякоСос за риба на скара с биволско кисело мляко
09 Март
Размесете биволско мляко със солта, счукания чесън и нарязания на ситно копър и поднесете като сос за риба. Много подходящ за печена риба....