Gotvach.bg»Статии»Готвене на сьомга
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сьомга - видове, състав, съхранение и ползиПроцесът на готвене на сьомгата не бива да бъде прекалено дълъг, защото рибата може да стане прекалено суха и неприятна за консумация....
2
Правилата за наистина здравословно готвенеПригответе риби като сьомга или скумрия вместо говеждо месо. Авокадото също е отличен източник на здравословни мазнини.
Избягвайте трансмазнините....
1
Сьомгова пъстърва
Готвене на сьомгова пъстърва
Сьомговата пъстърва е много вкусна риба, която може да се готви по най-различни начини....
Как да си приготвим сьомга за Никулден
Крехкото месо на сьомгата изисква много по-малко време за готвене, отколкото другите меса. Ако ще печете рибата на скара, са необходими не повече от 3 до 5 минути за всяка страна....
Как да пошираме сьомга?
Стъпка 6 – Готвене на сьомгата
Ако поширате на котлон, месото трябва да стои във водата в продължение на 8 - 10 минути в зависимост от това как ви харесва....
Защо е полезна редовната консумация на сьомга?
Можете да готвите месото по различни начини - варите, печете във фурната, печете на скара с дървени въглища, опушвате....
Как да замразяваме и размразяваме сьомга?
За да направите това, трябва да извадите рибата от фризера и да я оставите там 12 часа, преди да я готвите. Премахнете това, в което сте увили рибата и я сложете в купа....
Как да се храним правилно - здравословно меню
Добре е да се яде риба от Северно море: риба тон, скумрия, сьомга, херинга, камбала, защото те са отличен източник на мазнини от омега-3....
Как да намалим мазнините в менюто сиКато заговорихме за пържене, заменете този начин на готвене с варене или печене;
3. Гответе с по-малко мазнина....
1
Тайните на приготвянето на вкусна и сочна риба
Например, сьомга, пъстърва и лаврак ще бъдат сочни с минимални подправки. Те са мазни риби, така че не изискват наситени маслени маринати....
Кои риби могат да се приготвят на пара
Това означава, че добър резултат в кухнята бихте постигнали с: атлантическа треска, морски и речен костур, морска треска, мерлуза, скумрия, сьомга, барбун, писия....
Молекулярната кухня - пътят на здравословното хранене!Този метод на готвене залага най-вече на готвенето на пара. Някои от продуктите са полусурови и така в тях се запазват техните ценни вещества....
4
Как да готвим с джинджифил
Начин на приготвяне: Накълцайте лука и го гответе бавно в зехтин с щипка сол, докато не омекне и не се карамелизира леко. Междувременно, обелете и нарежете на кубчета сладкия картоф....