Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гъба ПъстърваПъстървата се разпознава лесно по своята окраска и според опитните гъбари няма двойници. Когато берете пъстърва, трябва да вземете предвид нейната възраст....
19 Август
Пъстърва с пестоАз купувам почистена пъстърва, но ако Вие сте се сдобили с цяла, въоръжете се с нож и търпение и почистете от вътрешностите....
27 Февр.
Пъстърва в керемидаПочистете пъстървата хубаво и не забравяйте да отстраните хрилете. Измийте рибата и подсушене. Натрийте рибата със сол чи черен пипер отвътре, а отвън намажете с прясно изцеден лимонов сок....
16 Април
Пъстърва с бадемиПочистените пъстърви се овкусяват отвън и вътре с черен пипер и сол.
Овалват се в брашното и се запържват в 4 с.л. от сгорещеното масло. Подреждат се в чинии....
12 Август
Пъстърва с печуркиРибата се почиства, посолява се и се намазва с масло. Приготвя се следната плънка: задушават се нарязаните на дребно гъби, прибавят се сол, пипер, ситно нарязан магданоз.
С така приготвената смес се напълва рибата и се...
30 Юни
Пъстърва с орехиЗагрейте маслото и запържете в него ситно нарязания лук. Когато лукът омекне го залейте с бялото вино и го оставете да се задушава на умерен огън до изпаряване на течността.
Сложете наязаните на ситно гъби и запържете...
17 Август
Пъстърва с маслиниЗапържете рибата в зехтина докато се зачерви. Малко преди да е готова, прибавете маслините и бялото вино и оставете рибата да поеме почти цялата течност.
Поднесете с чаша бяло вино....
24 Май
Пъстърва с гъбиИзмийте пъстървите, подсушете ги и ги овкусете със сол и черен пипер. Наредете ги в намазана с мазнина тавичка.
Около рибите наредете нарязаните гъби и поръсете с магданоз. Залейте с виното и разтопеното масло.
Печете...
28 Април
3
Пъстърва с доматиСитно настърганият лук се задушава в 1 супена лъжица мазнина, прибавят се нарязани домати и се задушават 5 минути. Ястието се подправя със сол, пипер и джоджен.
Отделно се изпържва рибата в маргарин равномерно от двете...
26 Септ.
1
Пъстърва с беконПригответе марината от изброените продукти и поставете в нея пъстървата за 1 час.
Извадете и оваляйте в ръженото брашно. В тиган запържете нарязания на кубчета бекон без мазнина, докато стане хрускав....
31 Януари
Пъстърва с желатинПоставяме изчистената пъстърва в студена вода и оставяме да се свари на слаб огън за 20-25 минути.
Вадим я, обезкостяваме и подправяме със сол и черен пипер....
18 Дек.
Пъстърва с картофиПродуктите за плънката се задушават в маслото и малко вода. Добавя се сметаната и се изчаква да се сгъсти.
Рибата се почиства, изважда се гръбната кост, разтварят се двете ѝ половини и се поръсват със сол, пипер лимонов...
20 Март
Пъстърва с подправкиОваляйте почистените риби в брашното, овкусете със сол и черен пипер. Загрейте половината масло и запържете рибата.
Махнете от я от тигана и дръжте на топло. Почистете тигана и добавете оставащото масло.
Щом започне...
27 Юни
Пъстърва с портокалиВърху всяко парче фолио се слага филе от пъстърва, полива се с вино, поръсва се със сол и черен пипер. Поръсват се с джинджифил.
Лимонът и портокалът се нарязват на кръгчета, без да се обелват....
12 Дек.
Пъстърва с доматиСитно настърганият лук се задушава в 1 супена лъжица мазнина, прибавят се нарязани домати и се задушават 5 минути. Ястието се подправя със сол, пипер и джоджен.
Отделно се изпържва рибата в маргарин равномерно от двете...
26 Септ.
1
Печена пъстърва в маринатаИзвадете от фурната готовата печена пъстърва и сервирайте с гарнитура по ваш избор....
16 Юни
Печена пъстърва с оризНарежете пъстървата и я сложете на резенчета маслото и накълцан магданоза....
15 Май
Печена пъстърва с плънкаИзмиваме добре пъстървата и я подсушаваме. Посоляваме я от всички страни, както и коремната част.
Лука режем на шайби с дебелина ½ см. Нарязваме и чери доматите.
Сотираме за три минути зеленчуците в масло....
06 Дек.
Сьомгова пъстърва с пестоПочистете рибата/филетата и я измийте със студена вода. Посолете я и я поръсете със захар. Това ще стегне леко месото ѝ. Oставете я настрани за 15 мин. След което я изплакнете.
В блендер сложете всички продукти за пестото...
08 Август
Пъстърва с ароматни подправкиПочиствате, измивате и нареждате пъстървите в тавичка.
Смесвате лимоновия сок, виното, нарязаните на ситно босилек и магданоз, девесил, розмарин, черния пипер, солта и олиото, разбърквате добре сместа и заливате пъстървите...
03 Февр.
Пълнена пъстърва с гъбиВ маслото се задушават гъбите, целината и лука до омекване. Снемат се от котлона, като към тях се добавя галетата и мащерката.
Овкусяват със солта и черният пипер. Пъстървите се измиват и подсушават. Посоляват се отвън...
03 Февр.