Gotvach.bg»Статии»Дълбоко Пържене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо пърженото е вредно
Високото ниво на този химикал се намира в дълбоко пържените храни като пържени картофи, преработените меса и дори и при печеното кафе на прах, при температура по-висока от 120 градуса по Целзий....
Как се пържи на маслена баня?
За да пържите на маслена баня, ви е необходим дълбок съд, а не тиган. Съдът не трябва да е калайдисан, защото от високата температура калаят може да се разтопи и окисли....
Изненадващи закуски с пържени яйцаРазтопете маслото на слаб огън в дълбока купа. Нарежете лука на дебели пръстени и задушете на слаб огън, като целият лук трябва да е покрит с масло. Добавете сол и пипер на вкус....
1
Китайска кухняТова е едно от основните неща за китайците – всичко, което си приготвят е пържено, но винаги приготвено в дълбок тиган (уок) и бързо. Пърженето при тях се осъществява при непрекъснато движение на продукта в тигана....
1
Как се правят понички - ръководство за начинаещи
За да ги изпържите, е нужно да е с много мазнина в дълбок съд - маслена баня, при температура не по-ниска от 180 градуса....
Тайната на вкусния пържен шаран
Телта помага да не остават люспи по мивката, защото всичко отива в самата нея;
- Второто нещо, което трябва да направите, е да нарежете рибата на еднакви по големина парчета;
- След това поставете парчетата шаран в дълбок...
Зехтинът в испанската кухня
Те са били ценени от най-дълбока древност и популярността им не стихва и днес;
2. Испанците готвят единствено със зехтин, като само в редки случаи се използва олио от семена....
Кога олиото е канцерогенноПри дълбоко пържене се произвеждат канцерогенни химикали и съединения като друг техен представител е акриламид.
Той е химикал, който се образува в мазнините загрети до висока температура при пържене и печене....
2
Бързи чимичанга идеи
Традиционно, чимичанга се пържат дълбоко, което им придава хрупкава и златиста коричка.
Но ако не сте фен на дълбокото пържене, не се страхувайте!...
Тайната на истинските картофени кюфтетаПърженето става в дълбок тиган, в който се поставя мазнина в такова количество, че кюфтето да бъде потопено поне до половината....
2
Прости съвети за сотиране на месо
Трябва да си изберете подходящ тиган, който е достатъчно дълбок и голям, за да можете да разположите месото на едно ниво. Мазнината едва трябва да покрива дъното, а късчетата месо не бива да се припокриват едно друго....
Основни правила за бланширане на зеленчуциВсички зеленчуци, които се консумират варени, печени или пържени, са подходящи за дълбоко замразяване в камера или фризер....
1
Хаш браунс - любимата американска закуска
Хаш браунс е основна храна за закуска в закусвалните в САЩ, където често се пържи в фритюрника или в дълбок тиган. Също така може да бъде продаван в охладен и замразен....
Списък с необходимите съдове и принадлежности в кухнята
Дървени лъжици – няколко големини за пържене, за разбиване на масло, хайвер, майонеза;
19. Сито за пресяване на брашно;
20. Точилки
- Обикновена точилка;
- Дебела точилка.
21....
Основни сосове от плодове в кулинарията
Той е подходящ както за десерти като палачинки, гофрети, пържени филийки и мелба, така и за основни ястия и предястия като пушени сиренца, пържени пилешки хапки, кашкавал пане и т.н....