Gotvach.bg»Статии»Замразяване на Подправки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Замразяване на Подправки

Търсиш информация за Замразяване на Подправки? Разгледай последните ни публикации и статии за Замразяване на Подправки.
Запазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяванеЗапазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяване
Замразени подправки Подходящи за замразяване са следните подправки: магданоз, копър, целина, моркови, риган, зелен лук, естрагон, босилек, анасон....
Замразяване на месо и колбаси във фризерЗамразяване на месо и колбаси във фризер
1
При свинското месо може да се замразява и карантия. Сроковете им на годност са като на целите парчета. В свинската кайма не се слагат подправки. Когато се замразява, то тя се опакова се на плоски пакети....
Готвените ястия, които могат да се замразяватГотвените ястия, които могат да се замразяват
Водата, която се събира в тях, изцяло променя вкуса им и никакви подправки не могат да променят този факт. Друга храна, която променя вкусовите си качества със замразяването, е свареният ориз....
Как се замразяват зеленчуциКак се замразяват зеленчуци
Повечето зеленчуци се замразяват, след като се бланшират. Замразените зелени подправки се добавят в ястията, когато те вече са готови, една минута преди да бъдат свалени от котлона....
Съвети за съхранение на билките и подправкитеСъвети за съхранение на билките и подправките
За да избегнете загубата на ценни етерични масла е най-добре да се насочите към естественото сушене или замразяването. 7. Голяма част от подправките и билките могат да бъдат замразявани....
Как се замразява и размразява тофуКак се замразява и размразява тофу
Трикът със замразяването на порция тофу за едно готвене създава тези ледени кристали, прилични на джобове, които поемат много марината и подправки за перфектен вкус....
Как да изсушите зелените подправки във фурна и микровълноваКак да изсушите зелените подправки във фурна и микровълнова
Замразяване във фризер Свежите билки се попарват с вряла вода, след което веднага се потапят в студена. След бланширането се подсушават и поставят в найлонов плик и се замразяват....
Как да замразяваме зелени подправки?Как да замразяваме зелени подправки?
Начините за правилно замразяване са: Екологично чист зелени подправки Най-екологичното замразяване е в стъклен буркан....
Храните, за които не предполагате, че трябва да стоят във фризераХраните, за които не предполагате, че трябва да стоят във фризера
Свежи подправки Обикновено свежите подправки се продават на връзка, стигаща за доста рецепти. Останалото количество можете да нарежете и смесите със зехтин или масло и да го замразите във форма за лед....
Как да съхраняваме пресен риган?Как да съхраняваме пресен риган?
Действието е на приципа на вакуум, а този метод ще остави подправките свежи за малко повече от седмица. Друг начин, който гарантира изключително дълъг живот на подправките - прясно шоково замразяване....
Да съхраним гъбите за зиматаДа съхраним гъбите за зимата
Замразяване на гъби Замразяването на гъбите може да стане или директно чрез поставянето им във фризера или след бланширане....
Как да си отгледаме подправки в саксияКак да си отгледаме подправки в саксия
1
Замразяване на подправки Що се отнася до замразяването на подправките, вземете желаните, нарежете ги на ситно, сложете в торбичка и във фризера. Може да направите и впечатляващи ледени кубчета с подправки....
Съвети за замразяване и съхранение на мидиСъвети за замразяване и съхранение на миди
Прочетете също как се варят миди, как се чистят миди и какви подправки се слагат на миди....
Как да съхраним тиквички за зиматаКак да съхраним тиквички за зимата
3
Когато бъдат размразени трябва да се подправят с повече подправки, за да се подсили вкуса им....
Как да сготвим домашна супа за душата?Как да сготвим домашна супа за душата?
Най-добре се съхраняват през съответния за тях сезон /най-вече края на лятото и есента/, като се замразяват в прясно състояние или като изсушена подправка....