Gotvach.bg»Статии»Замразяване на Пържоли
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразяване на месо и колбаси във фризерТелешките пържоли пък се замразяват нарязани на около 2 см. и опаковани поотделно във фолио. Същото е и с шницелите. Срокът на тези продукти е 7-8 месеца....
1
Тънкости при приготвяне на пържолиЗа да бъдат пържолите сочни, вкусни и меки, на първо място има значение качеството на месото, което сте купили. Ако месото е старо или няколко пъти е било замразявано, няма как да се получат вкусни пържолки....
22
Колко дълго храната може да бъде замразена и все още да е вкусна
Период на престой в замразено състояние на меса:
Свински пържоли - 6 месеца;
Черен дроб, бъбреци и др. - 4 месеца;
Наденица - 3 месеца....
Как и кои готвени храни можем да съхраняваме във фризер
Пържени картофи не се съхраняват във фризера, защото при размразяване губят вкуса си и хрупкавостта си.
Лазаня, ризото, гювеч с месо са перфектни за замразяване....
Основни правила при замразяването на зеленчуци
Подходящи за замразяване са всички зеленчуци, които се консумират варени, печени или пържени.
Кои зеленчуци не трябва да се замразяват?...
Как да замразите плодове и зеленчуци във фризера
Подходящи за замразяване за всички зеленчуци, които се консумират варени, печени или пържени. Неподходящи
за замразяване са краставиците, зелените салати, репичките и лукът....
Как да предотвратите развалянето на вашата храна
Ето защо една ябълка, оставена на кухненския плот за няколко дни, все още ще бъде безопасна за ядене, докато пържола очевидно няма да е....
Съхранение на зимнина
Един от методите съхраняване на продукти през зимния период е замразяването им във фризер. Най-подходящи за целта са всички зеленчуци, които се консумират варени, печени или пържени....
Основни правила за бланширане на зеленчуциВсички зеленчуци, които се консумират варени, печени или пържени, са подходящи за дълбоко замразяване в камера или фризер....
1
Тайните на вкусната домашната кайма
Замразяване на кайма
Имайте предвид, че ако сте решили да замразите кайма, след размразяване трябва да се сготви цялата, а не повторно да се замразява....
Кулинарен учебник: Как да приготвим бели и маслени сосове
Замразяване
Сосовете на основата на брашно, не понасят замразяването - стават на бучки и се разводняват. Но консистенцията им може да се възстанови, ако ги разбиете над огън, докато кипнат....
Съвети и трикове за приготвяне на майонеза
Разбърква се 1 супена лъжица лимонов сок на всеки жълтък и се замразява през нощта за дебела, плътна основа на майонезата....
Какво има в индустриалните замразени картофи за пържене
Обикновено се произвеждат чрез бланширане и шоково замразяване, само от картофи, олио, понякога сол и без допълнителни добавки....
Ново 20: Правим олио от хлебарки и червеи
През последните години насекомите проправят път към менюто дори в държави, където доскоро идеята за пържени скакалци би била немислима....
Как се размразява рибата
Това включва отделни порции, независимо дали става дума за рибни пържоли или филета, и дори цели риби като тилапия или пъстърва....