Gotvach.bg»Статии»Замразяване на продуктите
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Замразяване на продуктите

Търсиш информация за Замразяване на продуктите? Разгледай последните ни публикации и статии за Замразяване на продуктите.
Практични съвети за опаковане преди замразяванеПрактични съвети за опаковане преди замразяване
Никога не пълнете догоре съдовете с течни продукти или ястия, тъй като течностите увеличават обема си с около 1/10 при замразяването. 5. Замразявайте продуктите винаги добре изстудени....
Запазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяванеЗапазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяване
Добре е да се съхраняват в найлонови пликчета на подходящи за готвене дози, за да не се налага останалото количество отново да се замразява, което е вредно за качеството и вкуса на продуктите (веднъж размразени, трябва...
Замразяване на месо и колбаси във фризерЗамразяване на месо и колбаси във фризер
1
Телешките пържоли пък се замразяват нарязани на около 2 см. и опаковани поотделно във фолио. Същото е и с шницелите. Срокът на тези продукти е 7-8 месеца....
Плодове, които можем да замразимПлодове, които можем да замразим
Замразявайте продуктите във фризера на местата с най-ниска температура. Замразените продукти не трябва да влизат в контакт със свежите....
Здравословни ли са или не замразените храниЗдравословни ли са или не замразените храни
Ако продуктите се замразяват при температура до - 10 градуса по Целзий, те могат да развият плесени и да станат негодни за консумация....
Замразените продуктиЗамразените продукти
Веднъж размразени, замразените продукти не трябва да се замразяват отново. Замразявайте продуктите на малки порции, за да не остават неизползвани....
Кои продукти не бива да замразявате във фризераКои продукти не бива да замразявате във фризера
4
Досещате се, че такива са вече размразени продукти. Веднъж размразени, те нямат място обратно във фризера, защото повторното им замразяване може да крие висок риск за здравето ви....
Няколко трика при замразяване на хранаНяколко трика при замразяване на храна
- Преди замразяване непременно разделете продуктите на части, които смятате, че са ви достатъчни за едно приготвяне....
Как правилно се съхраняват яйца и млечни продукти във фризерКак правилно се съхраняват яйца и млечни продукти във фризер
Поначало млечните продукти и мазнини, ястията със сметана и майонеза не са особено подходящи за продължително замразяване....
Как да замразим царевица, грах и фасулКак да замразим царевица, грах и фасул
За разлика от затварянето им в буркани и приготвянето на туршии, лютеници и т.н. замразяването не отнема толкова много време и усилия, а замразените продукти имат дълга трайност....
На каква температура да съхраняваме продуктите в хладилникаНа каква температура да съхраняваме продуктите в хладилника
Навярно щяхме да замразяваме всичко, ако можехме, но някои храни се променят драстично, когато ги замразим - марули, ягоди, мляко и яйца, а това са само няколко от продуктите, които не се замразяват....
Какво трябва да знаем за дълбокото замразяванеКакво трябва да знаем за дълбокото замразяване
Второто правило е бързината, с която продуктът се охлажда. Не бива едновременно да се замразяват голямо количество продукти....
Как да размразим хладилника?Как да размразим хладилника?
Тази снежна и понякога ледена покривка не вреди на самия хладилник, но тъй като има ниска топлопроводимост, влошава замразяването, като пречи на нормалната обмяна на топлина между продуктите и изпарителя....
Как се замразява и размразява тофуКак се замразява и размразява тофу
Замразяване на тофу Добре е продуктът, след като се изцеди, да се увие в опаковъчна хартия и да се постави в херметически затворен съд, или да се използва ваккумно запечатващо устройство, за да остане минимум въздух вътре...
Митове и истини за замразените храниМитове и истини за замразените храни
Замразяването убива бактериите. Абсолютно погрешно. Когато на повърхността на продуктите има бактерии, те не умират дори при дълбоко замразяване. Единствено топлинната обработка може да ги убие....