Gotvach.bg»Статии»Замразяване на риба
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни правила при замразяване на рибаПрактичните домакини могат да замразяват риба, следвайки следните основни правила.
Важно е да се знае, че подходяща за замразяване е само прясно уловената риба. Рибата, купена от магазина, не е достатъчно свежа....
1
Замразените продукти
Когато замразявате плодове, не ги мийте преди замразяването, иначе ще се покрият с ледена коричка. Когато замразявате риба и морски дарове, увийте ги с фолио и после ги сложете в найлонов пакет....
Как правилно да съхраним остатъците от храната
Ако размразите или претоплите вече замразявани ястия и продукти, то не бива да ги замразявате отново. Лесен начин да предотвратите това е да замразите продуктите на малки порции....
Как да си приготвим кайма от риба?
Този вид кайма се прави само от прясна риба, обработва се бързо и хигиенично, а след това да се замразява....
Как да предотвратите развалянето на вашата храна
При температури на замръзване растежът на бактериите се забавя почти до нула. Замразяването обаче не ги убива - всичко, което го прави, е да ги охлади.
Щом размразите тази храна, внимавайте!...
Какво съдържат рулцата от рациОсвен това някои видове карагинан пречат за отделяне на вода при дълбоко замразяване....
20
Безопасна ли е суровата риба?
По правило основна процедура в промишлеността е замразяването на рибата при изключително ниски температури веднага след като бъде уловена, което на момента убива всички бактерии....
СметанаНе е препоръчително да се замразява, защото в процеса на замразяване се разцепва на малки късове. Ако по повърхността ѝ се поява зеленикава или розова пяна, това е знак, че трябва да я хвърлите....
1
Как се размразява рибата
Ако процесът на замразяване се случи твърде бавно, тази течност може да образува ледени кристали, които ще разрушат клетките на рибата....
Как се прави сушена рибаВодата обикновено се отстранява чрез изпаряване (изсушаване на въздух, сушене на слънцето, опушване или сушене на вятър), но в случай на лиофилизация (замразяване), водата се отстранява чрез сублимация....
1
Кои са най-вкусните дребни риби
Заради размерите си тя е подходяща за замразяване, мариноване, осоляване и консервиране. Отново обаче – най-консумирана е пържена. През лятото. С пържени картофки и студена бира!...
Африкански сом измества шарана този Никулден
Специалисти разкриват, че продаваната като прясно уловена риба по няколко пъти е била замразявана и размразявана отново от търговците, за да не се изхвърля....
Няколко начина да консервираме чери домати за зимата
Замразяване на чери домати
Чери доматите се замразяват за зимата добре. Въпреки това, не очаквайте да изглеждат по същия начин след размразяване, както преди да влязат във фризера....
Кулинарен учебник: Как да приготвим бели и маслени сосове
Замразяване
Сосовете на основата на брашно, не понасят замразяването - стават на бучки и се разводняват. Но консистенцията им може да се възстанови, ако ги разбиете над огън, докато кипнат....
Как да разпознаем добрата риба
Опасна за консумация е рибата, която повече от веднъж се размразява и замразява отново....