Gotvach.bg»Статии»Запръжка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Запръжка

Търсиш информация за Запръжка? Разгледай последните ни публикации и статии за Запръжка.
Как се прави запръжкаКак се прави запръжка
4
Добавете запръжката към ястието. Това е т.нар. твърда запръжка. Съществува и мека задушена запръжка, която се счита за по-полезна. Тя се прави от доматено пюре, домати, целина, моркови, магданоз....
Правилата на баба за вкусни чорби и супи със запръжка и застройкаПравилата на баба за вкусни чорби и супи със запръжка и застройка
Запръжката се сипва към чорбата, след като тя заври на огъня....
Тънкости при приготвянето на топли сосовеТънкости при приготвянето на топли сосове
Чрез разтваряне на предварително запечено брашно в студена отвара или бульон – така наречената суха запръжка....
Разнообразете скучното картофено пюре с тези идеи!Разнообразете скучното картофено пюре с тези идеи!
1
От маслото и брашното пригответе запръжка и прибавете към нея млякото. Разбъркайте добре и прибавете спанака и сол и пипер на вкус. Пасирайте сместа и съхранявайте на топло до момента на сервиране....
Тънкостите на стария боб и защо трябва да се ядеТънкостите на стария боб и защо трябва да се яде
2
Тъй като структурата на боб е сложна, той не търпи някой неща като домати, олио (за това се слага към края), запръжки, не се комбинира с месо, сирене, хляб....
Грешки при приготвяне на яхнииГрешки при приготвяне на яхнии
3
Яхнията, приготвена с такава запръжка, става вкусна и ароматна. Ако добавите брашното, когато лукът вече е златист, той ще изгори, докато брашното стане златисто....
Рецепти за Шчи: Три руски класикиРецепти за Шчи: Три руски класики
Слагат се и останалите подправки, без да се добавя запръжка. Щите се порционират и към всяка порция се добавя ситно нарязан копър или магданоз....
Грешки при приготвянето на чорбиГрешки при приготвянето на чорби
Ако допуснете той да прегори, запръжката ще стане горчива и сответно ще развали вкуса на цялата чорба....
Трите вида пържене в тиган и ефектите от тяхТрите вида пържене в тиган и ефектите от тях
2
Бързо запържване Експерти алармират, че бързото запържване или познатият метод от родната кулинария - запръжката, е национален бич за сърдечното здраве на българина. Два са основните вида запръжки – твърда и мека....
Защо всяко ястие е по-вкусно със сос?Защо всяко ястие е по-вкусно със сос?
Тъмночервена запръжка се приготвя чрез пържене на брашното, докато то придобие червен цвят с леко потъмняване....
Как да си приготвим домашна триеницаКак да си приготвим домашна триеница
В тиган си загряваме масло и си правим запръжка с червен пипер. Заливаме триеницата с пиперената запръжка, разбъркваме и сервираме. Също така може да поръсите и сиренце....
Кулинарен учебник: Как да приготвим бели и маслени сосовеКулинарен учебник: Как да приготвим бели и маслени сосове
Маслена запръжка - тук растителното олио е заменено с краве масло. Брашното се прибавя към размекнатото масло до получаване на гъста паста....
Всички видове основни сосове и тяхната кратка историяВсички видове основни сосове и тяхната кратка история
Представлява тъмна запръжка от брашно и масло, които се разреждат с голямо количество силен телешки бульон. Сос Велуте Сос Велуте се приготвя от светла запръжка и лек рибен, пилешки или телешки бульон....
Отличителни черти на старата градска кухняОтличителни черти на старата градска кухня
Класическа светла запръжка се приготвя от препечено брашно, добавено в краве масло, което не е препържено....
Пет рецепти за домашни кифличкиПет рецепти за домашни кифлички
Разбърква се и маята, а след това се добавят разбитите яйца, омекотеното масло, нарязаният лют червен пипер и сместа-запръжка....