Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Френска или Италианска кухняИталианската кухня - вековен микс от готварски традиции
Всяка национална кухня е любопитно изживяване за чуждестранните туристи....
25 Юни
Характерни черти на италианската кухняИталианската кухня е смятана за една от най-добрите в света. Интересното при нея е, че тя се разделя на райони, в които има и различни специалитети. Най-общо казано в италианската кухня се готви според сезона....
30 Април
Какво знаете за италианската кухня?Италианската кухня се смята за една от трите най-добри кухни в света. Някога е дала основата на френската кухня и до определена степен е оказала влияние и върху други европейски кухни....
10 Юни
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Най-популярните специалитети от италианската кухняРазбира се, няма по-популярно ястие в италианската кухня, от световноизвестната пица....
12 Окт.
Песто дженовезе - емблема за италианската кухняМакар че използват широко всички пресни билки и листни зеленчуци в кухнята си, босилекът ги вдъхновява най-много....
24 Февр.
Италианската кухня от А до ЯИталианската кухня, която всеки свързва с пица и всякакъв вид паста, съвсем не се изчерпва само с това. Всъщност италианците похапват и много антипасти, което е всичко останало, което не включва пастата....
10 Окт.
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Козуначени кифли от моята кухняФурна - 160-170 градуса.
Плоска тава с хартия за печене.
Работи се с миксер!
СТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
13 Окт.
3
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Скариди саганаки от моята кухняСкаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня е много вкусен.
Източник: Cause It`s Always Delicious
Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
14 Май
6
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Млечна баница от моята кухняМлечната баница от моята кухня е чудна!
Източник: Моята майка
Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
06 Май
Мокър сладкиш от турската кухняТака оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Защо кестените са златен продукт за италианската кухняВсъщност е трудно да се предадат многобройните вариации, в които кестените фигурират на италианската трапеза....
04 Ноем.
Само днес! Магията на италианската кухня превзема ПловдивЕтнокухнята на колела ще покаже истинското лице на италианската кухня.
Италианците са въвели удоволствието от храненето в своето ежедневие....
12 Май
Италианска пицаОтгоре се подреждат резени моцарела и пресни домати, по няколко рибки аншоа, полива се на око със зехтин, поръсва се с настърган пармезан и Италианската пица се пече до готовност в загрята пещ или фурна....
13 Януари
1
Италианска лютивкаАко желаете, можете да увеличите количествата на продуктите двойно или тройно и да си приготвите стерилизирана италианска лютивка в бурканчета....
05 Ноем.
1
Италианска кростатаРазмекнатото масло и захарта се разбиват много добре.
Правим кладенче в брашното и чукваме яйцето, разбъркваме и постепенно прибавяме и подсладеното масло.
След като почине тестото, се разточва намазва се с конфитюр...
05 Март
Италианска лимонадаСмесете посочените продукти. Разрежете един лимон на резенчета, добавете го и оставете да престои за 1 нощ.
На следващия ден прецедете напитката и я сипете в чаши. По желание може да разредите с газирана вода или пък...
10 Ноем.
Италианска фаринатаВ хладка вода се сипва солта и постепенно се добавя брашното и розмаринът. Разбърква се добре до получаване на гладко тесто. Покрива се и се оставя да почине за два часа.
Отстранява се получилата се пяна, добавя се зехтинът...
12 Април