Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

По-здравословна баклаваПо-здравословна баклава
01 Януари
То трябва да е завряло. Във всяка розичка се сипва по малко, за да се разтвори. Подредената баклава се слага във фурната. Пече се около 10-тина минути, да се зачерви леко. Оставя се да изстине хубаво....
По-здравословни пълнени чушкиПо-здравословни пълнени чушки
29 Май
Идеята е да се получат лодки за напълване. Почистваме добре от семките и жилите, след което започваме да пълним със сместа. Печем чушките на 180 градуса, като трябва да се сложи малко вода в тавичката....
Малко по-здравословни скаличкиМалко по-здравословни скалички
02 Август
Оформете скалички с желаната от вас големина и ги подредете в съд, който е покрит с хартия за печене, за да не залепват. Залейте оформените скалички с шоколада и поръсете с кокосовите стърготини....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
По-здравословен бананов кейкПо-здравословен бананов кейк
04 Януари
Да ви е сладко!...
По-здравословни тиквички с чеснов сосПо-здравословни тиквички с чеснов сос
05 Юли
1
Измийте и нарежете тиквичките на филийки с дебелина 0.5 см, поръсете със сол на вкус и разбъркайте. Смесете червения пипер и галетата, разбъркайте и оваляйте тиквичките една по една в сместа, подредете ги в тава, постлана...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Малко по-здравословен сладък саламМалко по-здравословен сладък салам
16 Август
4
И в двата случая трябва хубаво да притиснете тестото за да стане плътно и да няма шупли....
По-здравословен сладкиш с черешиПо-здравословен сладкиш с череши
09 Юни
Хапваме сладкиша с череши, без да се тревожим за диетата си!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да готвим сърнелаКак да готвим сърнела
07 Ноем.
Може да се готви с ориз и зеленчуци, както и с месо. Интересна идея е да се направят кюфтенца с гъби от тях. Режат се на малки парченца, добавят се подправки като за кюфтета с кайма и се пържат....
Как да готвим амарантКак да готвим амарант
05 Дек.
1
За целта се готви подобно на ориза, като търпи комбинция с всякакви продукти по избор. Така например с една част кафяв ориз и една част киноа може да се свари половин част амарант, заедно с шест части вода....
Как да готвим таро?Как да готвим таро?
29 Юли
Обикновено таро се готви в комбинация с най-различни меса. Подхожда си и с риба. Обикновено се влага в ястията вместо картофи....
Как да готвим мидиКак да готвим миди
08 Юни
Всичко се готви още 3 минути и се добавя сиренето. Ястието се приготвя още 5 минути, като се бърка непрекъснато и се сервира, като може да се овкуси със сок от лайм....
Как да готвим соятаКак да готвим соята
13 Септ.
Соята е здравословен продукт и се използва най-вече от вегетарианци, като замества месото в ястията. Всъщност соята може да се използва в най-различни гозби – основни ястия или в салати. Салатата със соя е много...