Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Пържен карагьоз с царевично брашноПържен карагьоз с царевично брашно
09 Дек.
1
Почистваме, измиваме и посоляваме рибата. В чиния сипваме царевичното брашно и солта, като разбъркваме добре. Овалваме рибата в брашното. Загряваме олиото в тигана и пържим рибата в него до златисто. Сервираме...
Пържен карагьоз с магданозен сосПържен карагьоз с магданозен сос
30 Април
1
Поднесете пържения карагьоз, полят с магданозения сос и гарнирайте с резени лимони. По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и др....
Карагьоз с орехово чеснов сосКарагьоз с орехово чеснов сос
21 Април
2
Поднесете печения карагьоз полят със соса и поръсен с наситнен магданоз. Гарнирайте отстрани с лимони....
Филе от карагьоз с пармезанФиле от карагьоз с пармезан
20 Април
Наредете карагьоза в намаслена тава и запечете до златисто на 200 градуса....
Пържен карагьоз с магданозен сосПържен карагьоз с магданозен сос
30 Април
1
Поднесете пържения карагьоз, полят с магданозения сос и гарнирайте с резени лимони. По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и др....
Карагьоз с орехово чеснов сосКарагьоз с орехово чеснов сос
21 Април
2
Поднесете печения карагьоз полят със соса и поръсен с наситнен магданоз. Гарнирайте отстрани с лимони....
Филе от карагьоз с пармезанФиле от карагьоз с пармезан
20 Април
Наредете карагьоза в намаслена тава и запечете до златисто на 200 градуса....
Печен карагьоз на фурнаПечен карагьоз на фурна
21 Май
Рибата почистваме от люспите и вътрешностите и измиваме добре. Лимона нарязваме на парченца. Посоляваме със сол и черен пипер самата риба отвън и вътре, а лимона нареждаме отгоре. В тавичка, която сме поставили водичка...
Лесен карагьоз на скараЛесен карагьоз на скара
29 Април
Лесният карагьоз на скара се поднася веднага....
КарагьозКарагьоз
07 Юни
Ето защо най-добре консумирайте карагьоз, докато е още свеж. Карагьоз в кулинарията Месото на карагьоза е апетитно и изкусително за всеки почитател на морската кухня....
Карагьоз татлииКарагьоз татлии
13 Юли
Първо се сварява сиропът. В тенджера се слага захарта и водата и се оставя да покъкри за 15 минути. Вдига се от огън и се оставя да изстине. В дълбока купа се чуква яйцето, изсипват се млякото и олиото, добавя се захарта...
Супа от карагьозСупа от карагьоз
04 Юли
1
Залейте почистената риба с 5 ч.ч. вода. Сварете я за 20 минути заедно с наситнените лук и магданоз. Добавете олио, черен пипер и сол. Извадете рибата и прецедете получения бульон. Върнете бульона обратно на огъня...
Печен на скара карагьозПечен на скара карагьоз
05 Ноем.
Карагьозът се разпаря и се почиства на течаща вода. Нарязва се на парчета с желаната от вас големина или се оставя цял. Подсушава се и се овкусява с маринатата от изброените съставки. Седи в нея 30 минути....
Карагьоз във фолио на фурнаКарагьоз във фолио на фурна
15 Април
С 1 ½ с.л зехтин намазваме карагьоза и го слагаме в фолио. Слагаме рибата върху парче фолио. Загръщаме го добре около рибата. После подправяме и увиваме и другата риба....
Съвети при готвенето на карагьозСъвети при готвенето на карагьоз
04 Юни
Карагьоз на фурна Необходими продукти: карагьоз, лимон, сол, черен пипер, копър, чесън и малко девесил....
Хариб на фурнаХариб на фурна
26 Ноем.
Взимаме си 6 бр. малък хариб (карагьоз) и го почистваме от вътрешностите. Послепочистваме рибата, като махаме главите и опашките. Почистваме люспите и хрилете. Измиваме добре рибките....
ЮНЕСКО призна турското кафе за културна ценностЮНЕСКО призна турското кафе за културна ценност
06 Дек.
Под официалната закрила на ЮНЕСКО попадат прословутите мазни народни борби, които се провеждат ежегодно в Кърпънар, Одринско, както и старинният театър на сенките Карагьоз и Хадживат и др....
Ще се изненадате! Ето кои са любимите риби на българитеЩе се изненадате! Ето кои са любимите риби на българите
07 Август
Според споделеното мнение на сънародниците ни на трето място по предпочитания вече попадат по-познатите ни риби като скумрия, попчета, сафрид, карагьоз, паламуд, барбуня. Мнозина обичат и заргана....
Яжте прясната цаца за витамин А и сафрид за Витамин DЯжте прясната цаца за витамин А и сафрид за Витамин D
13 Април
Калканът е с най-високо съдържание на витамин Е, а сафридът е най-богат на витамин D заедно с карагьозa. При сладководните риби пъстървата е най-богата на А и D витамини, а в сома има най-много витамин Е....
Пълнена риба с маслиниПълнена риба с маслини
21 Юни
1
Напълнените карагьизи се оставят за едно денонощие да престоят в хладилник, като се покриват с фолио. На следващия ден изпечете рибата на скара, а при желание може да я изпържите....
Пълнена риба с маслиниПълнена риба с маслини
21 Юни
1
Напълнените карагьизи се оставят за едно денонощие да престоят в хладилник, като се покриват с фолио. На следващия ден изпечете рибата на скара, а при желание може да я изпържите....
Убивате витамините в рибата, като я замразявате!Убивате витамините в рибата, като я замразявате!
02 Септ.
Обобщените данни сочат, че при черноморските риби с най-високо съдържание на А е трицоната, калканът е първенец за витамин Е, а сафридът и карагьозът - за витамин D....
Погребан ли е Александър Македонски край Гоце ДелчевПогребан ли е Александър Македонски край Гоце Делчев
03 Март
2
От друга страна, известният историк Сарантос Карагос изразява мнение, че налице са ясни доказателства, че именно в Амфиполис е погребан великият пълководец....